tiistai 24. syyskuuta 2013

Silmä tuijotti minua vaahteran lehdeltä muistuttaen samalla, että on noita inhoja trendikkäitä neonvärejä kuitenkin ihan luonnollakin tarjota. Yritin raivata tietäni kävelypolulle, mutta miehenkorkuiset nokkoset saivat luopumaan retkeilystä. Kuuntelin kurkien huutelua järvellä, mutta tänään en enää nähnyt auraa. Eilen näin, isomman kuin koskaan eläissäni, siinä lensi varmasti sata lintua.

Tänään kannoin pelargoniat, verenpisarat, lehtikaktukset ja oliivipuun (jonka mies toi eilen kaupasta) sisään talvehtimaan. Siivosin terassin pikkusintin kanssa ja korjasin viimeiset tomaatit takapihalta sisälle kypsymään. Lähiöiksi on jo luvattu hallaa. 

Työhuone on nyt omituisen viidakkoinen, mutta tilanne helpottuu kunhan joku hakee Ikeasta hyllyn talvehtijoille yläaulaan. Ensin ajattelin laittaa kukat kellariin, mutta tuskinpa muistaisin niitä tänä(kään) talvena kastella. Yritämme siis sisällä, aulassa lämpö on kuitenkin normaalia huoneenlämpöä vähäisempi ja ikkunoiden edessä riittää valoa.

Äiti toi vajaan ämpärillisen puolukoita. Laitoin ne sellaisenaan pakkaseen. Osasta keitin vispipuuroa. Pienemmällä tytöllä oli suuria tuskia saada puuroa alas. Oli kuulemma hapanta. Onneksi sokeri auttaa aina.

Päivällä keittelin oman maan pikkuporkkanoita ruoan lisukkeeksi. Kun porkkanat olivat kypsiä, kaadoin keitinveden pois ja maustoin porkkanat nokareella voita, tilkalla hunajaa, suolalla, pippurilla ja ripauksella silputtua persiljaa. Ikinä en ole syönyt niin hyviä porkkanoita.

8 kommenttia:

  1. Alko tekee mieli porkkanoita :) Mää oon tehny muutaman kerran nyt lyhyen ajan sisällä älyhyvää pyttäriä porkkanasta, kukkakaalista, sipuleista ja soijachorizosta, paistettu muna päälle <3 Jopa kukkakaalia pelkäävä Vilppu on alkanu kadehtia mun annoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele, jos Vilppu kadehtii. Pyttis kuulostaa herkulliselta. :)

      Poista
  2. Samoja puuhia meilläkin. Porkkanamaa on tyhjennetty ja viimeinen keitto niistä keitetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se taitaa nyt olla vähän kaikilla. :)

      Poista
  3. Meillä pelargoniat talvehtii kuistilla, jossa on erityisenkin valoisaa, kun on etelään päin :) , ja lämmintä sydäntaövella vain 10 astetta. Verenpisaroista olen luopunut, ken en saanut niitä talven yli ikinä :(
    Oman maan porkkanoita ei mikään voita <3 mukavaa päivää sinne :)
    tuksu-mummeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen kuisti olisi kyllä ihan loistava olemassa.Oletpa onnekas, kun moisen omistat. :) Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  4. Täytyykin hakea sisäkukat kuistilta sisään. Aamulla oli 1 aste plussaa... Kiitti kun muistutit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. :) Aika vilakkaa oli kyllä aamusta täälläkin.

      Poista