keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Sadepäivän askareita




Tänään oli poikkeuksellisen kurja ilma, joten vietimme päivän sitkeästi sisällä. Pesin ja viikkailin pyykkiä, tein molemmille aterioille normaalia slowfoodimpaa ruokaa ja leivoin vielä raparperi-juustokakun. Sitä tuli kyllä aika herkullinen. Pikkuisen otin osviittaa jonkun lehden ohjeesta, mutta aika tunteella mentiin taas. Mutta onnistui. Kakku oli juuri sopiva, pikkuisen hapan, mutta sopivan makea olematta yhtään äklöttävä. Saatan tehdä toistekin.

Raparperinen juusto-rahkakakku

Pohja:
n 300 g Digestive-keksejä
150 g margariinia

Täyte 1:
2-3 reilua raparperinvartta kuorittuina ja palasina
1 dl hillosokeria
tilkka vettä

Täyte 2
250 g rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita murskeeseen sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (käytin vuokaa, jonka halkaisija on 24 cm). (Laitoin vuokaan pohjalle leivinpaperin ja voitelin reunat) Esipaista 200 asteessa n 10 min.

Keittele raparperista hilloke ts. laita ainekset kattilaan ja hauduta palat pehmeiksi. Jätä osa nesteestä käyttämättä, jos sitä tuntuu olevan paljon. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Sekoita juustotäytteen ainekset kunnolla yhteen. 

Levittele hilloketta reipas kerros keksipohjan päälle ja kaada juustoseos sen päälle. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia kunnes juustoseosa on hyytynyt ja ruskettunut kauniisti pinnalta. Anna jäähtyä kunnolla ja irroita kakku huolella vuoan reunoista ennen vuoan reunan poistamista.

Herkuttele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti