perjantai 22. elokuuta 2008

Ajanvietettä ja muuta

Yskimisen lomassa piti keksiä tekemistä. Joten ensin päätin kuvata , mitä meillä asustaa kirjahyllyssä itsestäänselvien kirjojen lisäksi. Ensiksikin maatuskojen lauma on jotenkin hämärästi lisääntynyt. Osa niistä jopa muistuttaa toisiaan.. Hämmästyttävää... Niiden yläpuolella on mun yksi mun viime aikojen ehdottomista suosikkilöydöistä eli tuo ihana lasilautanen. Sain joskus mummultani samaa sarjaa olevan karkkikulhon ja kermakon, myöhemmin mukaan on tarttunut sarjan leivoslautasia ja nyt vihdoin tuo ihanuus. :) Nyt taas noita ei ole hetkeen löytynytkään... Viimekertaiselta kirpparikierrokselta mukaan tarttuivat tuollaiset somat venäläiset puurasiat ja lisäksi hyllyllä on säilytyksessä neidon Myyrä-teeastiasto. Sillä kun saa leikkiä vain aikuisten kanssa. (Haussa on joku helpommin korvattavissa oleva versio aiheesta)
Maatuskojen lähistölle on majoittunut joukko Aarikan kukkakuvioisia purkkeja, tuollainen ihana omenapurkki, lähes virheetön emalikattila ja pari emalimukia. Mä yritän itse asiassa keksiä noille hivenen järkevämpää paikkaa, vaan eipä ole vielä tullut mieleen. Lisäksi kirjahyllyssä asustaa epälukuinen läjä papereita, neuleita ja yleensä sitäsun tätä. Mulla ei ikinä pitäisi olla avohyllyä asunnossani... Kaikki tavarat hiipivät vähitellen sinne. Mutta jostain syystä sitä pahinta kaaosta en viitsinyt tällä kertaa kuvata. Muuten olen viihdytänyt itseäni vääntämällä hihatinta (tuo musta alemmassa kuvassa) Merino Silk-langasta. Ihanaa lankaa, siinä on myös bambua, ja puikkoina Addin lyhyet pyöröt kokoa 3. Ohje on pikkuisen soveltaen Modasta, jonka numeroa olen nyt liian laiska tarkistamaan. No, siinä on kuitenkin varsin pitkät hihat ja hihansuissa pitsineuletta. Toinen kutomus on anopilta saadusta pellava-puuvillasekoitelangasta, ihan oman päästä kiskotulla ohjeella tehtävä neulottu lyhyt essumekko. Mitaltaan se on kyllä lähempänä tunikaa. No whatever, toivottavasti siitä tulee käytettävän näköinen, koska tuo lanka on varsin hankalaa purettavaa. Neulepinta on kyllä mukavannäköistä. Tyttöä on viihdytetty palikkapalapelillä, aineena Elsa Beskow'n satukuvitukset. Aika hyvin tuo on viihtynytkin.
Ja kun höpötyksen alkuun pääsin, tässä vielä yksi tuleva synttärilahja eli Haruha-huivi. Päättelemättä ja pingoittamatta, mutta aika kaunis silti. :) Lankana on Noron Silk Garden ja huivi on kudottu ihan perus-alumiinipuikoilla numeroa 5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti