sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Elämä jatkuu...


Löytyi edes yksi suhteellisen valmiin näköinen paikka sisällä talossa... Eli raput yläkertaan. Mä rakastan tuota ikkunaa, kaunisti patinoituneita vanhoja portaita, jotka antavat juuri sopivasti peräksi ja narisevat pikkuisen. Iloitsen myös siitä, että löysin paikan jo jokusen vuoden kaapissa maanneelle ötökkäverholleni. Ostin kankaan ja ompelin verhon joskus Pispalan asuntooni eikä se ole sen jälkeen sopinut yhteenkään ikkunaani. Nyt se löysi todennäköisesti eläkeviran tuosta. Se siivilöi valoa sopivasti ja suojaa samalla riittävästi.

Valkuvaaminenkin on alkanut taas kiinnostaa enemmän, kun ihan asunnon nurkilla on todella paljon kaikkea kaunista. Vanhan kartanon rakennukset ovat ihan naapurissa ja näistä ikkunoista en päässyt ohitse kuvaamatta niitä. Miten upeat nuo ikkunanpielet ovatkaan ja miten paljon niiden tekemiseen on uhrattu aikaa.

Itse koski on aivan lumoava. Voisin tuijottaa virtaavaa vettä loputtomiin. Rannoilla kasvaa ihania vanhoja puita ja nyt keväällä niiden hiirenkorvat ovat aivan herkullisen sävyisiä. Ja tämä kaikki kauneus on saavutettavissa vain muutamalla askeleella, ihan kurkistaminen ikkunastakin riittää. Ainakin tässä suhteessa olen melkoinen onnenpekka...



Lopuksi pihamaan kaunistuksia. Kukkia ja puita ynnämuita oli pihalla enemmän kuin aluksi arvelin. Skillat levittäytyvät mattona, keltavuokkomättäitä löytyy muutamastakin paikasta, pionit ovat jo lähteneet hyvin kasvuun ja alimman kuvan mysteerikasvit myös. Mitä nuo lienevätkään. Saa kertoa, jos joku tunnistaa. ;) Kukkakuvien myötä toivottelen ihanaa äitienpäivän loppupäätä. Myöhemmin lisää, kunhan tavaroiden selvittely ja tytön huoneen remppa etenee.

5 kommenttia:

  1. Heippa! Sä oot hengissä, hyvä kuulla :) ! Ihanaa, kun joitain tavaroita on jo löytänyt paikoilleenkin. Tuo kuva, jossa lehmuksen vaaleanvihreä oksa on etualalla ja havupuita taaepana, oli aivan ihana, sellainen rauhoittava terapiakuva.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat miljööt teillä. Sä olet onnentyttö kun saat asua noin kauniissa ympäristössä.

    VastaaPoista
  3. hei vaan, piti tulla kurkkaamaan joko muutto on ohi!

    kukat voisivat olla varjoliljoja, ainakin näin kuvassa näyttäisi. on todella kaunis vanhanajan perenna.

    ihania maisemia teillä!

    VastaaPoista
  4. Mä tulin täältä lunttaamaan, mille keltavuokon lehdet näyttivätkään, kun lenkillä tänään löysin keltakukkaisen kasvin, jota en ole tavannut luonnossa täällä aiemmin. Ei se ollut tämä ;)

    VastaaPoista
  5. Kiva kun olette käyneet. :)

    Rautaharakka: Liljaa on jo aika moni veikannut ja siltä se nyt kasvaessaan yhä enemmän näyttääkin. :) Jännityksellä odottelen värejä (ja liljakukkoja)

    Annika: kuulostaa mielenkiintoiselta kukalta. Mihinköhän oikein olet törmännyt...

    Miljöökin on muuttunut, jos mahdollista, vielä kauniimmaksi. Pitäisi kai napata kamera kainaloon ja käydä kuvailemassa lisää. :)

    VastaaPoista