maanantai 8. kesäkuuta 2009

Aurinkoa ja varjoja

Eilinen auringonpaiste oli ihan uskomaton. Varjot piirtyivät ja auringossa häikäisi. Lupiinit talon seinustalla hävisivät mielenkiintoisuudessa varjoilleen...

Lupiinien seuraan on tunkeutunut myös tämä putkikasvi, mikälienee.. Mutta kaunis on. Jotain suvun edustajaahan kutsutaan nimellä kuningatar Annan pitsit ja kukintoa katsoessa nimitys on hyvinkin ymmärrettävä. Lapsena keräsin aina valtavia kimppuja koiranputkia ja tutkin hartaudella niiden pitsimäisiä kukintoja. Kuuluvat siis minun luokituksessani rikkaruohoihin, jotka saavat osassa pihaa rehottaa ihan rauhassa.

Aurinko halusi mukaan myös kun kuvasin taloa. Ihanat ilta-auringon säteet tallentuivat kerrankin kunnnolla kuvaan. Vähitellen tuo seinä puhdistuu. Parvekkeen kohtalo mietityttää, joudummeko rakentamaan sen kokonaan uudelleen. No, sitten rakennetaan. Ainakin vanhat huovat ovat paksun sammalen peitossa eli valitettavasti on mahdollista, että myös rakenteista saattaa löytyä vähintäänkin kosteutta, jos ei sitten suoranaista lahovauriota. Pitää varmaan pikkuisen purkaa. Se on selvää, että nuo parvekkeen kaiteet ym. pintarakenteet joutuu uusimaan. Toivottavasti kuitenkin selviäisimme muuten pääosin puhdistamisella ja kuivattamisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti