sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ääh...


Läppärini on kiukutellut jo vähän aikaa, mutta koska se on tehoiltaan sitä luokkaa, että nykyisin ei tahdo saman tasoista saada edes rahalla, olen vain sinnitellyt. Uusin sinnittelyn muoto on se, että mies kipaisi Verkkokaupasta uuden kovalevyn (joka sekin on bai thö vei paljon pienempi kuin koneen alkuperäinen, koska niin tilavia ei vain saa. Kehitystä?) ja asensi siihen käyttikseksi Ubuntun, jota nyt sitten opettelen käyttämään. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kuvankäsittelyohjelma on Gimp, jonka kanssa elämä on vielä hiukan opiskelua. Esim. tänään unohdin turatessani pienentää kuvien pikselikoot, joten siinä selitys siihen, miksi asettelu heittele hiukan normitilasta. Nyt ei vain jaksanut.

Vaikuttaa tosin siltä, että välttämättä oireilu ei johtunut kovalevystä. Kone lämpiää edelleen välillä melkoisesti. Prossu paahtaa täysillä ja ärsyttäviä itsesammumisia on tapahtunut edelleen. Jotta enpä tiedä, jos aloittaisi lottoamaan ja toivoisi, että saisi rahat omppuläpäriin ja tarvittaviin ohjelmiin siitä. Onneksi on kuitenkin tuo koneiden kanssa erinomaisesti selviävä insinööri luontaisetuna. Aina kuitenkin selviää edes hetken pidempään kiukuttelevien kompuutterien kanssa.

Ja vähän ääh-mielialaa tuo myös se, että ihan oikeasti minä osaisin itsekin säätää koneen kanssa, jos vain vaivautuisin. On vain niinpaljon helpompaa, kun toinen osaa paremmin. Ja no, tosiasia on kyllä sekin, että insinööri ihan selkeästi nauttii noista asentamisista ja askarteluista. Jotta ehkä tyydyn olemaan vain tyytyväinen ja jätän isommat itseruoskimiset vähemmälle.

P.S: Tänään sain kyllä aika kipakkaa palautetta eilisistä yllätyssynttäreistä. Tänään olisi pitänyt pitää uudet ja leipoa kakku, koska eilen tosiaan munasin ja tein piirakan. En kyllä jaksanut, otin päiväunet.

4 kommenttia:

  1. Tulin tänään reissusta, ja kas mitäs kivaa löytyikään postilaatikosta! Kiitos, pitääpä maistaa :)

    VastaaPoista
  2. Mun kone tekee samaa, lämpiää kovasti. Meilläkin on asiantuntevampi osapuoli tän kanssa pelannut, mutta mitään ole keksitty avuksi. Toivon vaan että tää kestäis vielä ainakin niin kauan että saan opinnot valmiiksi, ilman konetta se olis vielä astetta hankalampaa.

    VastaaPoista