lauantai 21. marraskuuta 2015

Monokromaattista


Vielä eilen aamulla monokromaattisuus tarkoitti ankeaa kuraa ja mädäntyneitä lehtiä, illasta maailma muuttui vähitellen musta-valkoiseksi. Pimeys väheni, vaikka valoa ei ole yhtään enempää. Minulle tuo loputon lokakuu on koettelemuksista kauhein ja siksi siedän vaikka satunnaiset sähkökatkot, jos ne johtuvat lumesta. Lumen valo vie kiristystä rinnasta hämmästyttävässä määrin. Sai minut jopa kaivamaan kameran esiin ja kuvaamaan. Tämän päivän monokromattisuus taisi olla aika poikkeukselisen tehokas. Huvitti, kun tutkin aikaansannoksiani ja totesin, että värikuvissani värien määrä on tällä kertaa huomattavan vähäinen. Mutta ei haittaa, harvoin saa kuvattua noin jylhän vaikuttavia kuvia.Veden pinta heijasti aivan peilinä ja pilvet roikkuivat raskaina maiseman niskassa.

Mutta tunnustan ihan pikkiriikkisen toivovani, että tänä yönä ei tarvitsisi kanniskella jääkaapin sisältöä parvekkeelle. Että saisi ihan vain nauttia lumisen maiseman kauneudestä.

7 kommenttia:

 1. Kauniita "väri"kuvia. :) Kyllä lumi tekee kaikesta paljon kauniimpaa ja tuo talven tunnelmaa. Meillä lähti tytär kuvaamaan joulukorttikuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä otollinen sää joulukortikuville. :)

   Poista
 2. Kaunista on, pienikin lumi tekee ihmeitä. Peukut pystyssä, että sähköt pysyy. meillä täällä etelässä ei ongelmaa vielä ole ollut, kun luntakin on ihan pikkiriikkisen vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pysyi sähköt, toisissa kuntakeskuksissa täällä ei sit niin hyvin... Ei se ihme ole, ohuemat puut ovat kakinkerroin ja pensaat maata myöden...Toivotaan, että sinne lumihnget tulisivat pikkusen maltillisempana annoksena.

   Poista
 3. Niin mono mikä? Ei jaksa KVG. Asiayhteydestä päätellen olemme samaa mieltä muuten, mutta minä niin nautin just loka-marraskuista. Värienkin puutteesta. Mutta pliis, jatkathan aina vaan kuvaamista, jooko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksivärinen ts. tässä tilanteessa harmaasävyinen. Ja minä nautin pakkasesta, kirpeästä ilmasta ja lumesta. Mutta tän vuoden kurakausi ja pimeys kestivät inasen liian pitkään.Ei huvitavnut enää mikään. Muta kyllä minä kuvaan, kunhan vain näkee kuvata. :D

   Poista
  2. Vielä kun oppisin kirjoittamaan...

   Poista