maanantai 18. marraskuuta 2013

Hei rullaatirullaa...



Jääkaapissa huuteli munakoiso. Olin ostanut senjo sen verran monta päivää sitten, että tiesin, etä se olisi syytä hyödyntää nopeasti. Ajatuksena oli ollut tehdä munakoisokaviaaria tai muuta dippiä, mutta sitten ei huvittanutkaan vaan oikeastaan teki mieli tehdä otain kiinteämpää syötävää. Tutkin ohjeita ja jääkaapin sisältöä ja kehittelin niiden pohjalta oman versioni täytetyistä munakoisorullista. Ihan huippuhyvä tuli!

Munakoisorullat

1 munakoiso
öljyä

täyte:
pala vaaleata leipää
1valkosipulin kynsi
kourallinen persiljasilppua
2 rkl parmesaniraastetta
2 rkl jotain muuta juustoraasteta (meiltä löytyi Fontalia)
suolaa
pippuria
kuivattua minttua

vuokaan:
purkillinen paseerattua tomaatia (n. 300 g?)
hunajaa
rosmariinia
suolaa pippuria
raastettua parmesania

Leikkaa munakoiso pitkittäin n. puolen sentin siivuiksi. Sivele pinnoille öljyä ja paista viipaleet kevyesti pehmeiksi.

Murenna leipäviipale kulhoon ja lisää siihen valkosipulinkynsi murskattuna ja muut aineet. Levitä täytettä munakoisoviipaleille ja pyöritä viipaleet rulliksi univadille. Kiinnitä rullat hammastikulla. (Jätä osa täytteestä kuorrutusta varten)

Kaada vuokaan ja rullille purkillinen paseerattua tomaattia, lisää pinalle juoksevaa hunajaa ja mausteet. Ripottele pinnalle leivänmuruseos ja raasta lisää juustoa. Gratinoi uunissa 200 asteessa puolisen tuntia.

Me söimme juustotortellinien seurana, höysteenä nokare turkkilaista jugurttia ja reippaasti vihersalaattia. Ihan herkkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti