maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hatiora

Sain joskus ystävältäni muutaman pistokkaan. Joskus tarkoittaa aikaa ennen vedenpaisumusta tai ainakin miestä, perhettä ja kaikkea siihen liittyvää. Aikaa melkein 20 vuotta sitten. Laitoin pistokkaat multaan, ne juurtuivat, kasvoivat ja pysyivät hengissä, asunnosta toiseen. Välillä kasvi oli anoppilassa hoidossa, kun en lasten pienenä ollessa paljon jaksanut kasvienhoitoon panostaa. Pari vuotta sitten otin hatioran taas kotiin ja nyt olen vihdoin muistanut jo alkaa myös hoitaa sitä, samoin kuin muita talouden kasveja. Ja tänä keväänä korallikatus vihdoin yllätti ja päätti kittää hoidosta. Sehän kukkii!!!! Olen mykistynyt. Ja iloinen. Ja tyytyväinen.Ja voisin vain ylpeänä tuijottaa tuota ihmettä, joka pönöttää olohuoneen ikkunan edessä ja kukkii!

Minua nauratti kovasti, kun luin,että kasvini nimi on englanniksi drunkard's dream. Suomessa sitä on kutsuttu myös tulitikkukaktukseksi.

8 kommenttia:

 1. Jännän näköinen kasvi, onko tuo isoin kukka nyt suurimmillaan? Se upea punakukkainen kaktuksesi on toinen kateuteni kohde, mullahan kävi tänä vuonna niin, ettei nupun nuppua, saati kukkaa, tullut koko puskaan :( mä muuten luin tota otsikkoasi monta kertaa tajuamatta mitään, meni kauan, ennen kun tajusin sen olevan kukan nimi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taitaa olla kukka isoimmillaan. Vaikka aika pienihän se on, n 7 mm. Tuo on kyllä muutenkin aika hauska kasvi. Ja sitkeäkin, kun on kuitenkin kestänyt minulla noin kauan. ;) Se köynnöstävä lehtikaktus on kyllä sitä lajia, joka kukkii tai sit ei. Kesän ulkoilu tuntui sopivan sille, sen jälkeen tuli paljon kukkia.

   Poista
 2. \o/

  Kukkiva kukka on parasta, varsinkin omituinen kukkiva kukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ja varsinkin sellainen, joka on kait vähän kinkkinen kukitettava. Yleensä mä en saa edes santpauliaa kukkimaan, mutta vahinkoja sattuu. ;) No ok, lehtikaktusten kanssa olen jostain syystä pärjännyt.

   Poista
 3. Oho ja vau! Sekä kasvista, sen nimestä että varsinkin kukista?
  Piilomajan Kati

  VastaaPoista
 4. Hatiora! Olisin sanonut tuota korallikaktukseksi, mutta ollut varmaan väärässä. Hatiora kuulostaa japanilaiselta teelaadulta. Oikein kauniilta. :) Ei varmaan kuitenkaan kannata kokeilla sen juomista...

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saija, se on korallikaktus. ;) Rakkaalla lapsella on vain monta nimeä.

   Poista