keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ihmeellinen on elämä...


Olen mykistynyt. Perheemme tiukin ruokakriitikko katsoi, että tekemäni ruoka oli hyvää, jopa syömiskelpoista. No, toki paprikat piti kaivella sivuun ja salaatista armon sai vain kurkku, mutta silti. Ruoka oli hyvää! Olen järkyttynyt. (No syö tuo muusia ja lihapullia ja pizza on kuulemma hyvää, mutta että ihan muukin kelpaa.) Niin ja kyseessähän oli ruoka johon tuli rutkasti cheddaria, kananmunia ja kermaa. Että ei kai noilla kamalan pahaa lopputulosta saa aikaiseksi. 

Juustoiset uunimunakkaat
(12 kpl)

~2 dl cheddaria tms vahvaa juustoa raasteena
2 dl kermaa
4 munaa
mustapippuria
muutama pala silputtua pakastepinaattia sulatettuna

täytteeksi esim. kinkkusuikaleita, fetaa, paprikakuutioita

Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja sulatettu pinaatti. Lisää mausteet ja juustoraaste. 

Laita muffinssivuokiin (käytin silikonisia muffinssipellillä) pohjalle täytteitä ja jaa munaseos täytteen päälle. Paista 175 asteessa 30-35 minuttia kypsiksi ja läpeensä hyytyneiksi.

4 kommenttia:

  1. Loistavaa, uuniruokavinkki! Kuulostaa herkulta.

    Keittiömme työtasot myöhästyvät 5 viikkoa. Eli ei paikkaa liesitasolle, ei tiskialtaalle, ei lavuaarille... uuni ja mikro sentään saadaan. Nyt jos koskaan on tarvetta hyvälle ruualle ja paremmalle mielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou mai... Viisi viikkoa on pitkä, ylimääräinen odotusaika... Mutta juu, hyvät uuniruoat ovat aina hyviä uuniruokia, mutta kyllä niissäkin vaihtelu tietty ilahduttaa.

      Poista
  2. Älä muuta sano. Viisi viikkoa tuntuu tässä vaiheessa ikuisuudelta. Mutta en lannistu. Meillähän ei siis ole keittiössä edes pöytää, mutta tasona toimikoon sitten vaikka vanerilevy. Eikä suurimmalla osalla maailman ihmisiä ole juoksevaa vettä, uunia, mikroa ja jääkaappiakaan... ei tässä kauhean kurjasti ole asiat. Vaikka harmittaakin vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hätä keinot keksii, mutta toivotaan, että taso saapuu tuolloin kun nyt pitäisi.

      Poista