tiistai 19. toukokuuta 2015

Ihana valo
Illasta ehdin hetkeksi pihalle nauttimaan ilta-auringosta. Aamulla ehdin toki käyttää koiran ja pienemmän neidon kävelyllä, mutta sairastuvan pyörittäminen on vaihteeksi vienyt hiukan energioita vähemmälle. Mutta ehkä tämä tästä taas vähitellen helpottaa.

Mies toi Tampereelta lisää kiviä kasvihuoneen eteen. Ylijäämääkin tuli sen verran, että saan tuosta jatkettua myös  kulkutien talon sivusta.Pitäisi vain saada päätettyä, joskos teen polkuun sorapohjan vai leikkaanko vain nurmikosta palaset ja upotan kivet siihen. Päätöksiä, päätöksiä... Hirmu kivoja päätöksiä, itse asiassa. Sain päätettyä senkin, että haluan tuohon kasvihuoneen/kasvatuslootien edustalle muutaman vadelmapensaan rajaamaan tilaa.

Käytettävissäni oleva kuva-aineisto on vähintäänkin nurkkakuntaista, koska viime viikkojen sairastupailu on pitänyt meidät varsin tehokkaasti kotona. Toisaalta nyt on se aika vuodesta, jolloin joka päivä on ihme uusi eli muutokset tapahtuvat melkoisen hengästyttävää vauhtia. Nyt vihdoin, kun aurinkokin on suvainnut viihtyä enemmän esillä, olemme saaneet nauttia myös satakielten konserteista. Pikkulinnut laulavat kuin henkensä edestä. Silakka mietti, että satakielen on oltava iso lintu, koska siihen mahtuu niin paljon ääntä. Pitää huomenna kurkistaa lintukirjasta se todellinen koko. Toivottavasti pettymys ei ole suurensuuri.

Kaikesta huolimatta mieli on hyvä. Saan kulkea pihalla, touhuta omiani, nyppiä rikkaruohoja ja siirrellä kasvien taimia parempiin paikkoihin. Todellakin: Kaikki muu paitsi puutarhanhoito on turhaa... 

6 kommenttia:

 1. Tuosta teidän pihasta tulee kyllä kiva! Nuot kivet ovat tosi hienoja ja voi että kun teidän kevät on jo pitkällä, täällä on vaan kylmää ja märkää. Välillä sitä miettii että ihminen voisi asua jossain muuallakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tästä on tullut aika söpö. Vähän on sellaista nukkekodin rakentamista, kun piha on niin pikkuinen. ;) Oli täälläkin kylmää ja märkää viime viikolla. Nyt on vähän lämmennyt ja kirkastunut ja vihreys saapunut kunnolla. Tule se sinnekin.

   Poista
 2. Tulee upea kivetys tuohon kasvihuoneenne eteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vielä kun saisi sen viimeisteltyä loppuun. ;)

   Poista
 3. Nukkekoti, oikea koti, hehtaaripiha tai postimerkkipuutarha, ihan sama, mutta kyllä ihminen on leikkimään ja keksimään luotu. :) Ihanalta näyttää!

  VastaaPoista