torstai 28. toukokuuta 2015

Sitähän se...Siis sitä mitä tähän aikaan vuodesta on. Ulkoilua auringossa, koiran sosiaalistamista (vähän heikolla menestyksellä) lajitoverin seuran, puutarhatöitä, puutarhatöitä ja puutarhatöitä. Vielä pitäisi yrittää välillä keskittyä johonkin niin tosiarvoiseen kuin ruoanlaittoon ja syömiseen. Joten ei reseptikokeiluja, ihan perusannoksia nopeasti suuhun lapioituna ja uusiksi ulos... 

Mutta nyt on tomaatit pääosin istutettu ja melkein kaikki kesäkukat ruukutettu. Seuraavaksi kai jo pitäisi lisätä multa pariin kasvatuslaatikkoon ja kylvää salaatit. Papuja ei kai vielä uskalla... Kai? Pitää tarkistaa. Kesäkurpitsat pidän toistaiseksi lämpimällä ikkunalaudalla, tosin kaipa nekin voisivat jo alkaa viettää päiväsajat kasvihuonessa muiden kaltaistensa seurassa.

Tänään Tokmannilta tarttui mukaan vielä muutama kesäkukka. Melkein mustia miljoonakelloja, haaleankellertävä koristetupakka ja kirjava muratti. Nuo miljoonakello suorastaan huusivat nimeäni ja tupakankukkien kermaisuus jotenkin vain istui ihan täydellisesti tuhon tummuuteen. Tänä vuonna eupihalla kasvaa vaaleanpunaisia, sinisen sävyisiä ja vaaleita kukkia. Iloisena sekamelskana. Jostain syystä englantilaistyyppinen puutarha puhuttelee minua eniten, sellainen runsaus ja värikylläisyys, pieni rappion ja dekadenssin aavistus. 

Minun pitäisi kehittää jostain aavistus siitä, mistä keksin köynnöstuen ruukkukärhölleni. Jotain pitäisi, nopeasti... Pitäisi käydä tutustumassa harvan raudoitusverkon hintapolitiikkaan rakennustarvikkeella.

2 kommenttia:

  1. Ihana katsoa ja lukea toisten puutarhatouhuista, itselläni kun nämä hommat ovat olleet jotenkin nyt monta vuotta sivummalla. Joo, samanlaisesta tyylistä miekin tykkäilen, vähän kulahtanutta kukkasten kanssa, niin näyttää kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sit taas jaksaa. Joskus on muut asiat etusijala. :)

      Poista