keskiviikko 19. elokuuta 2009

Sadonkorjuuaikaa

Sadonkorjuuaikaa, sitä täälläkin elellään. Aamulla kävin nyppimässä loput mustaherukat, vähän karviaisia ja kypsyneitä tomskuja. Ja tietty jokusen kukkasenkin olkkarin kaunistukseksi. Vielä olisi puskanloppu punaherukoita ja pari puskallista karviaisia. Karviaiset ovat herkullisia, mutta inhoja poimittavia. Nämä kyseiset ovat vielä tosi makeita, mutta sitäkin piikikkäämpiä.

Piti tietty tehdä pieni tarkasttskierroskin. Valitettavasti kamera oli silloin sisällä. Mutta: omppuja tulee ihan tolkuttomasti, luumuja muutama ja valkosipuli kukkii komiasti. Tuo viimeinen ei kai sitten kuitenkaan ole oikein juhlan aihe, olin lukevinani.. No, jonkun kukinnon poimin kukkakimppuun. Ilmeisesti ne olisi saanut poimia vaikka kaikki. Toisaalta ne varret, joissa pikkukynsiä sisältävät möykyt sijaitsevat ovat tosi kivan näköisiä. Pitäisi ehkä kaivaa se kamera mukaan lähipäivinä.

2 kommenttia:

  1. Mä en ole keksinyt mitää karviaisista. Pakastin joskus ja ne muuttuivat ällön veteliksi. Työkaveri kertoi, että niistä saa herkullista hilloa. Kun sitä sekoittaa kaupasta ostettuun esim. mansikkahilloon, saa ihanan raikkaan täytteen kakkuun. Viikonloppuna on ihan pakko kokeilla! Siis karviashillon tekoa.

    VastaaPoista
  2. Mä ajattelin keitellä karviaisesta ja lopuista punaherukoista pikkuisen hilloa. Karviaishillo on muuten ihan sinällään hyvää kakun välissä, varsinkin kun mulla on tuo makeansietokyky varsin rajallinen. ;)

    Löysin myös aika herkulliselta kuulostavan karviaismarmeladiohjeen. Pitänee kokeilla, kun saa pensaat tyhjiksi.

    VastaaPoista