torstai 15. heinäkuuta 2010


Kesä on jatkunut. Kuumana. Jatkunee edelleenkin. Pihassa kukat ovat tänä kesänä kukkineet sellaista vauhtia, että maljakkoasetelmat ovat jääneet suurelta osin rakentamatta. Ehtivät mokomat ravistua ennen kuin pääsen poimimaan. Ostin kesäkynsilakkaa, hurjaa oranssia. Lapsenkin kynnet piti lakata samanlaisiksi kuin minulla. Niitä sitten esiteltiin ylpeänä kaikille vastaantulijoille. Kuvassa neiti päätti pukeutua kunnolla aamulenkille. Siivet ja kruunu kuuluvat jokaisen itseään kunnioittavan keijuprinsessan varustukseen tänä kesänä. Niiden oranssien kynsien lisäksi.

Jasmike on kukkinut leikkimökin nurkalla mielipuolisella vimmalla. Onneksi se on tuoksultaan sikäli ystävällinen, että sitä pitää käydä läheltä tuoksuttelemassa. Lähellä sitä tuoksua sitten riittääkin.

Sanoivat että ukkonen viilentää sään. Hmm... Eilen ukkosti, mutta illasta oli jo ihan yhtä lämmin kuin aiemminkin. Ehkä aavistuksen verran tuskaisempaa, kun kosteus höyrystyi lämmöstä kunnon sademetsäilmaksi. Ihmeellinen kesä. Tänä iltana taas sataa ja sammakot saavat uintivettä. Välillä mietityttää, miten kellarisammakoiden käy, kun joskus saamme salaojitukset kuntoon ja niiden lampi kuivuu. Ehkä ne silloin ymmärtävät loikkia joelle kosteampiin oloihin...

4 kommenttia:

  1. Teillä liihottaa siellä monta kaunista siivellistä. Perhosia ja keijuja!
    Kynsilakkasi on ihanan oranssia. Mun turkoosi villitys on mennyt jo niin pitkälle, että hankin sinne suuntaan vivahtavaa kynsilaikkaa. Varpaisiin. Tyttärelle pinkkiä. Lakatuista varpaankynsistä vaan tulee niin kesäinen olo!
    Täällä on satanut kahtena päivänä 23+16mm. Hurraan kun ei tarvitse kastella kukkia. Tosin ukkoskuurot "hakkasivat" kukat ;O(

    VastaaPoista
  2. Mä itse asiassa olisin halunnut jotain vaaleansinistä lakkaa vaan niin oli halunnut moni muukin. ;) Meillä satoi ukonilman aikaan 30 milliä. Tämän illan saldoa en käynyt katsomassa. Kerralla kuukauden sademäärä... Ja juu, kukat eivät kyllä tykänneet.

    VastaaPoista
  3. Ihania kesäisiä kuvia! Keijuneito on aivan kotonaan noiden siipien ja tiaran kanssa, ihan kuin ne olisivat todella aamulla herätessä jo siinä päällä. Pelargonian kuva oli todella upea väreiltään! Minä tuskailen ajan riittämättömyyden kanssa, sillä jos koruilee ja laittaa himona ruokaa ja sisustelee, jäävät kukat luonnossa taas kuvaamatta.

    VastaaPoista
  4. Keijuneito tosiaan nukkuisikin siivet selässä ja kruunu päässä, jos saisi luvan. ;)

    Ja sinä teet niin hirmuisesti kaikenlaista muuta, että ehkä jonain muuna vuonna on sitten kukkien kuvaamisen vuoro.

    VastaaPoista