lauantai 22. lokakuuta 2011

Munakoiso yllätti





Tiedättekö sen, kun on joku ruoka-aine, josta ei vaan tykkää, ei se maistu tai maistuu aina vaan kummalliselle. Sitten on vuosikausia ihan tyytyväisenä ilman sitä kyseistä ainesta, korkeintaan mainitsee joskus jollekule, että ei suuremmin siitä välitä. Kunnes sitten iskee se päivä, kun tulee sellainen olo, että mahtoiko se sittenkään olla niin pahaa, että oikeastaan voisi pitkästä aikaa maistaakin. Että melkein niinkuin tekee mieli sitä kyseistä ainetta. Eikä auta muu kuin mennä kauppaan ja ostaa sellainen epäilyttävä tapaus ja tehdä siitä ruokaa, että voi sitten taas jättää sen kauppaan. Paitsi että tällä kertaa se olikin hyvää.. Ja ihan varmasti teen toistekin, ainakin tällä reseptillä. Ja oikeastaan voisi yrittää kehitellä tomaatteja, muita kasviksia ja kookoskermaa hyväksi käyttäen jotain etäisesti kasvimoussakaan muistuttavaa. Hups... Kuinkas tässä näin kävi?

Marinoitu munakoiso

Munakoiso viipaloidaan n. puolen sentin renkaisi. Renkaita itketetään suolalla vartin verran, ne taputellaan kuiviksi ja paistetaan  pannulla kohtuullisessa öljymäärässä (yrittäen katsoa, että lahkeessa roikkuva kuopus ei saisi pahasti roiskeita niskaansa). Lopuksi renkaat laitetaan kulhoon, päälle lorautetaan marinadi ja annetaan seoksen jäähtyä ja marinoitua sen verran kuin aikaa on käytettävissä.

Marinadi
reilu loraus balsamicoa
reilu loraus oliiviöljyä
n 1 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl savustettua paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
n 1 tl jeeraa
suolaa
mustapippuria

Tarjoa vaikka salaattina kirsikkatomaattien, silputun paprikan, oliivien ja basilikan seurana vihersalaattipediltä. Marinoitu munakoiso on erinomaista myös kasvishampurilaisen pihvinä. Marinadin ohjeen vetäisin vaihteeksi tunteella. Pakko sanoa, etttä tuo savustettu paprikajauhe on ihan huipuhyvää tässä(kin).


4 kommenttia:

  1. Khihihiiii... :D !!! Tunnen olevani osasyyllinen!

    VastaaPoista
  2. Kyl siellä nyt naurattaa :P:D

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa just semmoselta, jota mun on pakko kokeilla asap. Noista tulee mieleen paistetut vihreät tomaatit :)

    Savustettu paprikajauhe? Kaupasta? Mist?

    VastaaPoista
  4. Juu, suosittelen. Mä oon joskus ostanut tota savustettua paprikaa Punnitse ja tuhlaa rahasi -kaupasta Tampereelta. Tällä kertaa tilasin Kokkimanista sweet-mallia. :)

    VastaaPoista