lauantai 1. maaliskuuta 2014
Kävimme tänään koskikävelyllä oikein valoisaan aikaan. Jotenkin on vallan ällistyttävää tajuta, että vaikka lunta on enää ihan satunnaisina pälvinä ja ilmassa tuoksuu kevät, on vasta maaliskuun alku. Koski kuohuu jo reippaasti ja pikkuneiti oli kovasti hämmästynyt alimman kuvan sillalla yrittäessään selvittää, miksi vesi pomppi toisella puolen siltaa ja toisella sitte taas ei.

Aika poikkeuksellinen talvi. Mies kaivoi polkupyörätkin kellarista. Eivätpä ne siellä kauaa ehtineet oleskella. Vaihtoi myös kesäkumit alle, kun katseli sääennustuksia ja kuivia teitä ja totesi, että nastat ovat lievää pahempaa liioittelua tällä säällä. Saa nähdä onko moisesta hurjuudesta seurauksena perusteellinen lumimyrsky ja takatalvi. Pulkkia ja lumilapioita emme sentään palauttaneet vielä ensi talvea odottamaan.

Toisaalta tälläisessä keskieurooppalaisessa talvessa on lämmityskulujen suhteen puolensa. Toisaalta surettaa lasten puolesta, kun lumileikit jäivät melkoisen vähiin; Hiihtämään emme ehtineet kertaakaan ja luistelemaankin vain jonkun kerran. 

Niin ja se hiihtoloma. Eipä vaikuttanut lumen puute tekemisiin. Pikkuneiti sairastui maanantaina ja vietinkin seuraavat kolme päivää aika tiukasti sohvaan sidottuna pinen kuume- ja vatsakipupotilaan lohtuna. Pois ei saanut mennä ja vain äiti kelpasi. Isommalle löytyi onneksi mummulapaikka viihdykkeeksi. Yhdessä emme ehtineet tehdä mitään mukavaa, jos vanhan mummun synttärikyläilyä ei lasketa. Onneksi neiti tervehtyi niihin mennessä.

6 kommenttia:

 1. Meilläkin loma ollut aika huikenteleva;) Kotona, kotona ja kotona. Ei uimahallia, ei Ideaparkkia, ei Lahdessa käyntiä...pelkkää harmia:( Mutta, mä yritän vaan tsempata kun en saanut talvea, odotan kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä parempi. Ainakin sää... Toivottavasti. ;)

   Poista
 2. Täälläkin kaivettiin "hiihtolomalla" polkupyörät liiteristä, minä haravoin pihalla ja nostin päytäryhmän terassille. Kohta tarkenee juoda aamukahvit ulkona!

  Paranemisia teillepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä olen jo harkinnut grillikauden avajaisia. Ei tuolla ainakaan liia kylmä olisi. ;) Ja pöytä ja tuolit ovat jo valmiina terassilla.

   Poista
 3. upea tuo saniaismainen jää! Kertakaikkiaan kaunis kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen muutaman vuoden jo kuvannut pakkomielteisesti lunta ja jäätä Tuo virtaava vesi ja jää tuottavat aika uskomattoman kauniita asioita.

   Poista