lauantai 8. maaliskuuta 2014
Naistenpäivä alkoi kaatosateella (ja yhden naishenkilön kiukulla), mutta aika nopeasti aloi päivä paistaa kirkkaammin kuin aikoihin. Oi, mikä auringonpaiste! Pikkuisen tuuli, mutta tuulikin oli lämmin. Jotenkin tuntuu aivan käsittämättömältä, että nyt on vasta maaliskuun alku. Krookukset ovat kylmimmässäkin kukkamaassa jo komealla alulla ja puissa on pulleat silmut. Toivon tosiaan, että takatalvi ei yllätä... Kaikesta kurasta huolimatta aikaisessa keväässäkin on puolensa.


Illasta leivoin saunan jälkeen suklamuffinsseja muiden naispuolisten perheenjäsenten kanssa. (Melkein kestivät hermotkin tuota nuorempaa assaria, mutta vain melkein.) Muffinssien takana kyyhöttävät miehen tuomat naistenpäivän kylvöpavut, joita laitettiin aamulla kasvamaan suurella hartaudella ja juhlallisin menoin. 

Neilikka oli pikkutyttöjen naistenpäivän rehu. Nuorempi neito oli kukkakaupassa tarrannut ovenpieliin ja kieltätynyt poistumasta ilman juuri tuota neilikkaa. Ilmeisesti meillä jokaisella on lempikukkamme ja pikkuneiti on syvästi ihastunut neilikoihin. Kukkakaupassa tie vie epäröimättä neilikkamaljakolle, jos neidolla on lupa valita. Isompi tyttö puolestaan ostaa aina ruusuja, mitä isompia ja punaisempia, sen parempi.

Muhu-neulekin on edistynyt pikkuisen. Hyvin pikkuisen. Nuorella terminaattorilla on vaihteeksi ollut kierroksia tarjolla sen verran, että neidin aikana ei perusneuleita kummempaan kykene ja sitten, kun neiti nukkuu, nukkuu äitikin, koska yöt sujuvat rattoisasti ihan muuten kuin nukkuen. Kuulemma pitäisi opetella elämään lapsen suhteen tässä ja nyt ja unohtaa vaiheiden ohimenemisen odottaminen, mutta ihan rehellisesti sanoen antaisin aika paljon, jos jossain vaiheessa olisi luvassa hiukan seesteisempi vaihe...

Mutta joka tapauksessa. Mukavaa naistenpäivän iltaa ihanill naisille. Parantukoon naisten asema ja olot kaikkialla päivän alkuperäisen tarkoiuksen mukaisesti.


2 kommenttia:

  1. Hirmuisen herkulliset värit neuletyössä, jotain upeata siellä varmasti on tuloillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nuo Muhun neuleet ovat kyllä uskomattoman upeita nimenomaan väreiltään. :)

      Poista