perjantai 21. maaliskuuta 2014

Mahdottoman rumat sukatErehdyin jonkin aikaa sitten nappaamaan kaupasta mukaan kerän tuollaista vihreänkeltaista, pätkävärjättyä Nallea. Ja tosiaan erehdyin. Se on kyllä ehdottomasti rumimpia lankoja, joihin olen eläissäni sotkeutunut. Ihan ei ymmärrys riitä selvittämään, mitä värien suunnittelijan päässä on liikkunut. Mutta juu, tarvitsin yösukat (koska olen unissani potkinut edellisisitä kantapäät puhki) ja kun tuo kukerrus keikkui sopivasti ulottuvilla, päätin hyödyntää sen Bones-sukkiin, koska niiden malli on sen verran simppeli, että kirjavampikaan lanka ei peitä rakennetta. Unohdin kärjestä nurjat kerrokset, mutta sai mennä noin. Puikkokoko oli 3 ja lankaa jäi metrin verran ylitse sukkien valmistuttua. Jotta tarkalle meni.

Se, mitä aina jaksan hämmästellä on sukkien silmukkamäärät. Tein pienimmän koon silmukoilla, jalkani on kuitenkin kokoa 41 ja silti sukkia ei kovin napakoiksi voi kutsua. Kovasti sukat yrittivät poseerailla ja keikistellä, mutta ei, eivät muuttuneet kauniimmiksi. Melkein jo vannoin, että tuota lankaa en enää ikinä osta, mutta sitten armaani vihjaisi vienosti, että nuohan ovat ihan Ilveksen värit ja luin sinä rivien välistä, että hänen silmäänsä lanka istuu oikein kivasti. Jotta kaimänyssittenyhdetteen... Perussukat ovat kyllä kiitollisia töllönkatseluneuleita, koska eivät vaadi sen kummempaa keskittymistä.

Huomasin, että lukijoiden määrä on saavuttanut arvokkaan 60 virstapylvään. Varmaankin voisi olla arvonan paikka? Niin ja tervetuloa rouva numero 60!

Lisäksi sain oikein ihastuttavan ja ilahduttavan haasteen, johon siihenkin palailen lähiaikoina. Tänä iltana en tämän kummempaan taivu, koska piti harrastaa paluuta nuoruuteen ja katsoa Pont-Neufin rakastavaisia, joka bai thö vei on tän maailmankaikkeuden ehdottomasti rumankaunein ja romanttisin elokuva.Vain ranskalaiset voivat tehdä tuollaisen elokuvan. Amor vincit omia! Aikanaan kävin katsomasa kys elokuvan Lahden pienimmässä elokuvateatterissa, Kino Iiriksessä. Vieläkin muistan, miten olin melkein mykkä monta päivää kokemuksen jälkeen.

Ai niin, sukkien alla on yksi kirppislöytö, joka sekin tulee taipumaan vähän alkuperäisestä poikkeavaan tarkoitukseen, kunhan saan neulaa ja lankaa sopivalla hetkellä käsiini. Sitten kun tämä vietävän flunssa vielä jättäisi minut ja Silakkaisen rauhaan ja pääsisi taas mökistä uloskin, voisi elämä alkaa vaihteeksi voittaa.

15 kommenttia:

 1. Lohduttaako yhtään jos sanon että rumempiakin on nähty? Veikkaan että tuo toimii parhaiten ihan vaan tavan sileä oikeana. Ja jos siippasi siitä tykkää, niin sehän on hyvä se! Ja hei, päivä on nyt pidempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ehkä osaan kuvitella vieläkin mahdottomampia väriyhdistelmiä. ;) Mut mulle tulee tosta mieleen maastokuosi ja se ei ole mun suosikkilistoillani ykkösenä... Päivä on pidempi, mutta ois sitä kiva katsella vähän lähempääkin kuin sohvalta. ;) No, jossain vaiheessa...

   Poista
 2. Ohuemmalla langalla sain tuosta mallista istuvamman. Mutta totesin saman: ei pätkärääkättyä lankaa. Mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaan tykkäisin välillä kutoa vähän vähemmän taipuilevilla puikoilla... Mä jotenkin ajattelin, että tuo lanka on raidoittuvaa, kotona vasta paljastui karu totuus. Pätkärääkätyt on suurelta osin kamalia.

   Poista
 3. Meille tuli ovasta sisään tuolla langalla tehdyt sukat ja lapaset, onnekseni ovat aivan liian pienet omaan käyttööni ;) unisukiksi mainiot, silmät useimmiten kiinni. Muuten kivat sukat, olisi voinut laittaa mv-kuvan, ei olisi tökkinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unisukissa on kyllä se hyvä puoli, että niitä käytetään peiton alla pimeässä. ;)

   Poista
 4. No varmasti on lämpimät sukat! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla tuli mieleen lontoonrakeet. Tokalla katsomalla oli silmä jo vähän tottunut. Aika silmissä vilistävät lankaa tuo kyllä on. Täytyy muistaa, ettei itse osta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Miten sä saat noista pastellivärejä mieleesi? :D

   Poista
  2. Jaa-a... Ihmismieli on kummallinen. :D

   Poista
 6. Tuosta värisotkusta tulee mieleen räkä. Semmonen keltavihreä räkä, johon on sekoittunut kangaspölyä. :D

  Sileänä neuleena voisi toimia. Ehkä*


  *oikeesti ensin tykkäsin, kun epämääräisen vihreä on mun suosikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sileänä, ainakin paremmin... Ehkä. Kovin heleän raikas toi väriyhdistelmä ei ole ja tosiaankin kuva vielä imartelee sävyjä. ;)

   Poista
  2. Valvoin yöllä, kun harmitti niin tuo räästä puhuminen, kun tykkään väreistä kuitenkin.
   Kyllä, olen yömiettijä.

   Poista
  3. No meillä riittää räkää ihan puhumattakin. ;)

   Poista