sunnuntai 5. joulukuuta 2010

5. joulukuuta



Voihan väsymys. Amaryllistä en jaksanut kukittaa itse, onneksi sain moisen nimipäivälahjaks. Vielä valkoisen, lempiväriseni. Mies ja lapsi veivät lintujen mökin leikkimökin viereen. Hyvin sopivat vierekkäin.

Kahtena päivänä kävimme jouluostoksilla, tänään en ole jaksanut mitään. Vähän pakkokin levätä, tuli sen verran äkäisiä supistuksia eilen, että harkitsin jo synnärille soitamista.

Tai leivoimme me tänään tontun kanssa pipareita. Nyt ankkuroiduin sohvalle. Tunnen itseni tosi kypsäksi ja aikuiseksi, kun joka paikassa esillä olevat konvehtivuoret ja herkkureseptit ärsyttävt ihan suunnattomasti. Piparitaikinaakin maistoin vain ihan pikkuisen nökäreen, paistetut saavat jäädä muille. Ja huomenna kyläilemään omien eväiden, sokerimittarin ja ruokapäiväkirjan kanssa. Alkaa olla joulumieli vaihteeksi aika tiukalla... Jospa se jostain kuoriutuisi. No, kuka tahansa taitaisi olla pahalla tuulella, jos potisi koko ajan nälkää. Lupaan jatkossa ymmärtää kaikia laihduttajia, joiden hermot eivät aina ole ihan parhaimmillään.

No, eipä tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta elämässä, kun maha kurnii tasaisesti ja herkut ovat kortilla. Onpa siitä ennenkin selvitty. Mutta kamalan hyväntuulista jouluvalmistelua tässä taloudessa ei valitettavasti ole näkynyt. Pitää yrittää tsempata ja tehdä edes lapselle mukava joulu.

Ai niin. Se kyllä jaksaa naurattaa, että lapsen mielestä tänään on toinen budjettisunnuntai. Jotain sinnepäin..

2 kommenttia:

  1. Juu, varsinainen budjettisunnuntai on varmaan monella ollut, veronpalautusperjantain päälle :D

    Kyllä sua ny vähän liikaa koetellaan, jatkuva nälkä on ikävä juttu, ja just varsinkin joulun aikaan.. Onneksi nuo lapset tuntuu olevan niin pienistäkin jutuista iloisia, että ei kannata itseään liikaa ruoskia, jollei ihan mahdottoman massiivisiin joulutoimenpiteisiin kykene. Armoa itselle siis, reippaalla kädellä.

    Tsempitykset lähtee täältä, missä ei niinkään supistele, mutta joku on saanut aikaan sen, etten kulje enää pystypäin vaan ihan tosissaan mummokumarassa..

    VastaaPoista
  2. Erika. Ounou.. Mummoutumista taitaa olla liikenteessä. Toivottavasti alkaisi asento vähän suoristua sielläkin suunnassa.

    VastaaPoista