tiistai 11. kesäkuuta 2013Ei ole mennyt ihan niinkuin Strömsöössä tuon hyötypuutarhan kanssa askartelu. Kukat kyllä röyhyävät ja kukkivat ihan hullun lailla, useimmat reippaasti etuajassa. Jopa kukkien siemenet ovat pääosin itäneet varsin hyvin (jos ei lasketa hajuherneitä, jotka suvaitsivat itää kolmannella yrityksellä ja krasseja, joita ei vain ilmeisesti huvita mikään). Mutta hyötyypuutarha... No, perunat sentään lykkäävät vartta, jos jotain hyvää pitää osata sanoa. Noin muuten on varsin vähänlaisesti hyvää sanottavaa.

Salaatit kylvin tänään uudelleen, koska edellisestä kylvöstä iti ehkä 5% siemenistä. Tai sis rucola iti erinomaisesti, mutta kirpat söivät taimet erinomaisen nopeasti. Ne samaiset kirpat söivät myös harvat itäneet pensaspapuni. Seuraavan satsin taisivat nautiskella rastaat. Sen jälkeen mokomat pavut eivät ole suostuneet edes itämään. Nyt kyllästyin ja tein kylvöksen ikkunalle ja toivon, että saisin pavut kasvamaan sisällä sen kokoisiksi, että ne kestäisivät villin luonnon hyökkäyksiä paremmin. Minä hitsi vieköön rakastan papuja, pakko niitä olisi saada kasvamaan.

Kesäkurpitsoilla on kasvatuslaatikossa kisat. Osanottajina on yksi anoppini kasvattama taimi, yksi kaupasta ostettu ja yksi minun idättämäni. Pakko sanoa, että anopin kasvihuoneessa hemmoteltu alku taitaa voittaa. Se minun kasvattamani, kun murjottaa tasan yhtä pienenä ja surkeana kuin istutettaessa eikä kaupankaan malli kovin suurta kasvun riemua näytä tuntevan. No, hyvä, jos joku suostuu kasvamaan. Toivottavasti nuo vihreätkin kurpitsat intoutuvat vähitellen. Tänä vuonna olisi mukava saada enemmän kuin pari kesäkurpitsaa omalta maalta. Viime vuonna sato jäi köyhänlaiseksi.

# day 18 - a song that you wish you heard on the radio

Jaa-a. Aika paljonhan noita biisejä olisi, joita ihan mieluusti kuuntelisi radiostakin. Sellainen, jota ei välttämättä ihan heti kuule taitaa olla tämä. 4 kommenttia:

 1. Meillä ovat vaivana siruetanat. Kohta niitä lähden taas keräilemään ja kiehuttelemaan. Yrtit istutettiin ruukkuihin, mutta esim. sipulinvarret näköjään kelpaavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siruetanat on kyllä melkoisia... Hyi kamala. Siskolla on moisia myös ja kaikenmoisia konsteja joutuu keksimään, että saa pitää itse satonsa.

   Poista
 2. Meillä hyökkäsi kaalikoit rucolan ja retiisien kimppuun. Aaargh! Viime vuonna ei ollut mitään, kun siemet ehti maahan vasta heinäkuussa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh... Kaikenmoisia tihulaisia sitä onkaan liikenteessä. :P

   Poista