lauantai 29. kesäkuuta 2013


Tänä vuonna näyttäisi tulevan ainakin kesäkurpitsaa kohtuupajon. Tuossa yhdessä taimessa on viisi kurpitsaa kasvamassa ja taimia on yhteensä kahdeksan. Heh... No, saattaa tulla muutama ylimääräinenkin. Jossain vaiheessa liene pakko tehdä täytettyjä kesäkurpitsankukkia isommalle tytölle. Ne ovat nuoren herkkusuun ehdotonta herkkujen aatelia. Sattuneesta syystä sesonkiaika ei ole kovin pitkä.

No, mikään muu ei kasvimaalla kasvakaan. Paitsi kehäkukat ja venäläinen rakuuna. Pyh... Ihmeellistä juromista esiintyy vähän jokaisessa penkissä. Kaikesta yleisetä kasvamattomuudesta huolimatta piti tukea herneet. Silakkakin päätti osallistua omalla panoksellaan ja laittoin laatikon nurkkaan ihan omat lisätuet ja naruviritykset. 

day 26 - a song that you can play on an instrument
Minun soittotaitoni ovat varsin vähäiset ja nykyisin lähinnä olemattomalla käytöllä. Ikuisena haaveena on tosin oppia joskus soittamaan jotain instrumenttia oikeasti kunnolla. Ehkä joskus... Mutta kitaraa osaan soittaa pikkuisen ja North country bluesin saattaisin osata rämpyttää läpi edelleen.

4 kommenttia:

 1. Meillä sama kesäkurpitsojen kanssa, satoa tulossa yllinkyllin, nam! Kerrankin olen raaskinut herkutella pienen pienillä kurpitsoilla mm. salaateissa ja grillattuna. Onko sulla jokin hyvä resepti kukille? Tekisi mieli kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ensin irroittanut nistä kukan sisältä emit/heteet ja pursottanut sinne yrttipitoisen tuorejuustotäytteen, sitten sulkenut kukan, uittanut sen ihan perusmallin friteeraustaikinassa ja friteerannut. Eli helppoa, joskin pientä näpertämistä vaativaa herkkua. :)

   Poista
 2. Meidänkin vihreät kasvaa juromalla. Jouduin laittamaan avomaankurkut uudelleen siemenestä viime viikolla, kun ainoastaan kaksi nousi ja nekin vaikuttaa siltä, että kuolevat pystyyn. Eivät vaan kasva sen isommiksi. Uudet näköjään ovat lähteneet ihan hyvin. Myös herneistä osa kuoli 10 sentin mittaisena. En vaan tajua. Syytän liian lämmintä toukokuuta, aurinko lämmitti vähän liikaakin. Kurpitsatkin jouduin laittamaan uusista siemenistä. Kesäkukista en sano edes mitään -.- Heitin taimipottien mullat kukkapenkkiin lannoitteeksi, kun ei niistä mitään noussut. Pyh, viime kesänä kaikki kasvoi kohinalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalan moni on valittanut, että ei oikein mikään kasva... On kyllä niitäkin, joilla kaikki röyhyää. Mulla kyllä viime vuonna esim kesäkurpitsa kasvoi ja teki lehtiä.Hedelmät vain jäivät aika vähiin... ;) Jospa tänä vuonna sit tulisi viime vuodenkin edestä syötävää.

   Niin ja mä kylvin pavut oikeasti ainakin neljään kertaan, viimeisen kerran sisälle ja sitten vasta itivät kunnolla. Tai siis pensaspavut itivät, vahapavut eivät inahtaneetkaan edes sisällä. Olkoot sitten, jos ei kerran kiinnosta. Päh.

   Poista