torstai 20. kesäkuuta 2013Minä olen korviani myöten rakastunut tuohon mökin vierustan pikku kiveykseen enkä malta odottaa sitä, että mehitähdet ja maksaruohot aikanaan täyttävät saumat ja kolot. 

Minttu röyhyä ihan mahdottomasti ja olen ollut hiukan ihmeissäni sen suhteen, mihin mokoman upottaisin (yrttiteenkeiton lisäksi). No, tänään selvisi. Tein pestoa pääraaka-aineinaan aurinkokuivattuja tomaatteja, minttua ja basilikaa ja voi että se oli hyvää. Joku päivä pitää kokeilla ihan minttupestoa, eiköhän sekin toimi. Tämänpäiväinen tahna meni kasvispihvien kastikkeeksi, taidan joku päivä keitellä pastaakin ja kokeilla sen kanssa.

Pesto mintusta ja aurinkokuivatuista tomaateista.

n. 5 aurinkokuivattua tomaattia (säilöttynä tai liotettuina)
reipas kourallinen vihermintun lehtiä
pienempi kourallinen basilikaa
valkosipulin kynsi
kourallinen cashew-pähkinöitä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
rypsiöljyä

Laita ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sopivan karkearakenteiseksi soseeksi. Lisää öljyä, jos seos on liian paksua.

Ja sitten paluu musiikkihaasteeseen. 
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
Passaan. Minä en kuuntele musiikkia äkäisenä. Ei siitä silloin mitään saa edes irti.

day 21 - a song that you listen to when you’re happy
Tähän taas löytyy vaihtoehtoja vaikka miten monta. Mutta tämä on viime vuosina jyrännyt kaikki mennen tullen. Eikä vähiten siksi, että siitä tulee mieleen ihana tv-sarja Jam and Jerusalem. Sitäpaitsi Kate Rusbyn ääni on yksinkertaisesti i-ha-na.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti