perjantai 21. kesäkuuta 2013Juhannusta on tullut vietettyä. Hyvää ruokaa kivoja vieraita, kokonkatsomisreissu, joka muuttui silkaksi uimareissuksi, kun kokkoa ei yllättäen ollutkaan. Pakko kyllä sanoa, että moinen onnistuu vain tässä kaupungissa... 

En ole ikinä pitänyt säilöttyjen artisokanpohjien mausta, mutta koska kaikkea pitää kokeilla, tein artisokkatahnaa ja jösses, että se olikin hyvää. Saatanpa tehdä uudelleen. Tuollaiset tahnat ovat kasvissyöjän ruokalautasella vallan mainio lisuke esim. tänään uusille perunoille ja papupihveille. Eivätkä nuo (aikuiset) lihansyöjätkään varsinaisesti valita.

Artisokkatahna

Purkillinen suolaliemeen säilöttyjä artisokkia
1 valkosipulinkynsi
pikkunippu tilliä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Laita aineet kulhoon ja soseuta aineet tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. 

Tajusinpa juuri, että oho, tuossahan on kahta aiemmin epäilyttävää ainesosaa: tilli ja artisokka. Makuaistini on selvästi laajenemassa.

day 22 - a song that you listen to when you’re sadKuuntelen usein alakuloisena Mary Couglanin musiikkia. Ostin joskus nuorena tyttönä Mary Coughlanin levyn "Uncertain pleasures" ja rakastuin heti. Sekä ääneen että tulkintoihin. Oikeastaan olin kiinnostunut Mary Coughlanin musiikista jo aiemmin, kun kuulin Jake Nymanin Onnenpäivässä kappaleen "My land is to green", joka kritisoi Irlannin silloista tilannetta ja mm. aborttilainsäädäntöä. Se biisi ja tulkinta naulasivat melkoisen voimallisesti tuoliin.  "Leaf from the tree" on surumielisen levyn surumielisimpiä kappaleita. Se sopi niihin hetkiin, joina haluaisi uskoa, että tulevaisuus on, mutta joina tuntuu silti enemmän siltä, että tuuli kuitenkin vie sen onnen mahdollisuudenkin... 
"Sometimes I feel I might just fall apart/ Trying to hold all this in my heart/ Late at night when the house is dark, / I'm scared, yes, I'm scared / That, like the wind takes a leaf from a tree, /Time will take your love from me"

Rauhallista ja kaunista juhannusyötä kaikille. Pysykää pinnalla ja jos olette nauttineet miestä vahvempaa, kokonaan rannalla.

4 kommenttia:

 1. Nuo tahnat kuulostavat aina niin herkullisilta. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä ovat sitä. :) Ja kiitos!

   Poista
 2. I came across your blog and had to google who Mary Coughlan was as I liked this song. Did you know she'll be in HKI in October?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Actually I didn't know. Thank you for a hint. :) I wish I had a cahance to go, mut propably not. She has been performing nearby so many times and I never seem to manage to get there... Glad you liked the song.

   Poista