sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kaikki, joita ärsyttää lumesta hehkuttaminen voivat saman tien passata. Sitä on luvassa. Minä olen hymyillyt pari päivää ja tuijottanut ulos ikkunasta ja käynyt nauttimassa kylmyydestä ja valkeudesta. Talveen kuuluu lumi ja pakkanen; ei kevätkään tuntuisi miltään, jos se ei hivuttautuisi hankien keskeltä ja pakkasten jälkeen esiin.

Lapsista en kamalasti edes mainitse. Ehkä sen verran, että pikkuneidin oli pakko yhtenä iltana päästä isin sylistä katsomaan isommasta ikkunasta, kun hän huomasi, että satoi lunta. Samoin onni pulkkailusta ja lumessa leikkimisestä on ollut ylitsevuotavaa. Kyllä minulta jo aika monta kertaa kyseltiinkin puutuvasta lumesta.

Ja parasta oli, että tasaisen harmaan pilvimuurin sijaan tänään pilkahteli jo aavistus sinistä taivasta. Joku päivä näemme vielä auringon! Sitä odotellessa.

6 kommenttia:

 1. Teillä on enemmän lunta kuin meillä! Vedin tänään meinaan pulkassa ostokset kotiin ja se puoli senttiä ei oikein luistoa taannut - varsinkaan kun joka paikka oli kivimurskitettu ojanvieruksia myöten. Parit ja muutamat jupinat siinä kuului. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen optimisti saisi kyllä täälläkin olla, jos yrittäisi kauppaan pylkalla. ;) Nurmikolla jo luistaa kuitenkin. Voin kuvitella jupinan määrän. ;)

   Poista
 2. En ole talven ja lumen vihaaja, mutta en mä sitä enää olisi halunnut, kun ei kerta jouluna ollut lunta. Nyt tuntuu niin vietävän kylmältäkin, ettei meinaa koko päivänä sulaa, jos on ulos nenäänsä näyttänyt.

  Toki lumesta on se ilo, että on valoisampaa, ja muutenkin luonto näyttää nyt kauniimmalta, kun niinä harmaina vesisadepäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se valo on kyllä kaikkein tärkein ominaisuus. Plus kyllä sekin, että tuon kolmevuotiaan kanssa on mukavampi ulkoilla pakkasessa kuin ikuisessa kuravellissä. ;)

   Poista
 3. Meilläkään ei ole juurikaan lunta, mutta olen niin onnellinen pakkasesta! On niin paljon valoisampaa, että se vaikuttaa mielialaan ihan järjettömän paljon. Eka kertaa varmaan puoleen vuoteen on kiva nennä ulos.

  VastaaPoista