maanantai 6. tammikuuta 2014

Talvea odotellessa

Tänä vuonne jouluruusua sai ihastella pihalla. No, loppuviikoksi luvattiin talvea. Saa nähdä uskoako ennustuksia, ainakin toivon kovasti lumen tuloa. Tämä loputon pimeys käy jo sielulle. Talvella kuuluu olla lunta, muuallakin kuin Chicagossa yms. paikoissa, joissa sitä ei kuuluisi olla, ainakaan siinä määrin, mitä niihin on riittänyt. Säänhaltija on ollut pahasti eksyksissä.


Ylemmän kuvan lintu tuskin liittyy pesään. Mielelläni tietäisin, mitkä linnut tekevät noita somia rakennelmiaan poppeleihin. Ainakin laulua riittää joenrannan puissa etenkin kesäaamuisin. Lintulaudallakin on riittänyt kävijöitä sulasta maasta huolimatta. Vähän aikaa sitten ihmettelimme närheä, punatulkkuja ja tinttejä näkee joka päivä. Lumen tullen voi odotella myös tiklejä. Huvittavin vieras tosin on ystävämme akrobaattiorava, joka roikkuu ruoan toivossa melkoisen mielenkiintoisissa asennoissa.

2 kommenttia:

  1. Erilainen talvi tosiaan. Eilen kaivoin kukkineet hyasinttien sipulit ja hyvässä kukassa olevan jouluruusun multaan. Saa nähdä tuleeko sitä lunta. Toivotaan, että edes hetkeksi saadan valkoinen maa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näyttää jo aika lupaavalta. :)

      Poista