sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mangoldia


Kylvin tänä vuonna ensimäisen kerran kokeiluna mangoldia ja sehän on osoittautunut oikein satoisaksi kasviksi. Käytön suhteen olen ollut hieman hämilläni, mutta aina välillä tuota on tullut heitettyä ruokiin sekaan tai lisukkeeksi. Tänään tuli mieleen, että kikherneet ja mangoldi varmaan sopisivat kavereiksi ja hoplaa, ne muuten sopivat. Hyvin. Erittäin hyvin.

Kikherne-mangoldimuhennos

1 prk säilöttyjä kikherneitä (Bonduelle)
1 valkosipulinkynsi
Nippu mangoldia
Öljyä
Savupaprikajauhetta
Suolaa, mustapippuria

Pilko mangoldin varret. Suikaloi lehdet. Laita paistinpannu tulelle ja kaada siihen luraus öljyä. Murskaa valkosipuli öljyyn ja anna pehmitä hetken ajan. Lisää kikherneet ja paprikajauhe ja kuullottele hetki. Lisää mangoldinvarret ja pehmitä lisää. Lopuksi heitä sekaan mangoldin lehdet ja hauduta kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Tarjoa seurana nokare turkkilaista jugurttia.

(Kirotusvihreiden copyrigt migreeni)

2 kommenttia:

  1. Minulla rehottaa mangoldipuska yrttilavassa ja olen ensikertalaisena pähkäillyt, että mitähän siitä voisi tehdä. Taidanpa siis kokeilla tätä, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista