torstai 3. heinäkuuta 2014

Paahdettu salaatti


Tänään iski ihan totaalitukos päivällisen suhteen. Karjalanpaisti oli lihansyöjille hautunut uunissa, mutta sen seuralainen. Peruna ei huvittanut, pastaakin on tullut syötyä luvattoman usein ja lohkojuuresvaihtoehto tuli toteutettua eilen. Tuijotin tyhjin katsein jääkaappiin ja haa! Siellä oli kukkakaalia ja heti muistin lukeneeni herkullisesta paahdetusta kukkakaalista. Jotta tuumasta toimee. Keksin pyörän uudelleen ja tungin kaapin antimia paahtumaan lämmintä salaattia varten.

Paahdettu vihannessalaatti

1/2 kukkakaali (tai yksi pieni)
paprika
purkillinen isoja, valkoisia papuja
kurpitsansiemeniä
öljyä
kynteliä, suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Viipaloi kukkakaali pellille, paloittele paprika ja levitä pavut. Pirskottele vihannesten päälle öljyä, kynteliä, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa puolisen tuntia. Heitä suunnilleen 20 minuutin kohdalla kurpitsansiemenet uuniin paahtumaan.

Sekoita salaatiksi ja silppua mausteeksi tuoretta korianteria.

Lisäksi tein kastikkeen turkkilaisesta jugurtista, hunajasta, suolasta ja mustapippurista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti