keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Arkistojen aarteita



Kirjahyllyssäni on kansio, jossa on säilöttynä reseptivihkosia ja ohjeita, joita joskus kauan sitten keräsin talteen. Aina välillä intoudun inspiroitumaan noista vanhemmista ohjeista. Tänään olivat appivanhemmat tulossa kylään ja piti keksiä jotain tarjottavaa. Kaivoinpa kansioni esiin ja sieltä se löytyi. Luumupiiras, jonka toteutin tosin omenatäytteellä ja pienin muutoksin. Oli kuulemma parasta omppupiirakkaa, mitä mieheni on syönyt aikoihin ja aika hyvällä halulla muutkin tuota pistelivät. Itse olen allerginen omenalle, joten en päässyt mausta nauttimaan. Taidan jossain vaiheessa tehdä tuosta myös luumuversion. Tässä minun twistattu versioni: 


Hedelmätarhurin omppupiiras

2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoa
1 tl suolaa
2 dl piimää
2 dl sulatettua margariinia

Päälle:
3 omenaa lohkoina

Muruseos:
1-1,5 dl sul. margariinia
1 dl sokeria
1 dl palmusokeria
loraus juoksevaa hunajaa
1 dl spelttihiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet kulhoon, lisää piimä ja margariini ja sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele ja jauhota 30 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja levitä taikina siihen. Lohko omena ja levitä taikinan pinnalle. Sekoita muruseoksen ainekset kuiahkoksi seokseksi ja ripottele pinnalle. Paista 200 asteessa 30-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti