maanantai 1. syyskuuta 2014

Kuihtuu kesäinen maa...

Karhunvatukat pitäisi kerätä pois tältä erää. Niitä olisi pensaassa todella paljon kypsinä. Taidan pakastaa ne pääosin kokonaisina, tosin karhunvatukkahillo on Silakkaisen herkkua ja sen keittäminenkään ei kyllä ole mikän kohtuuton vaiva. Harkitsen. 

Omenasato jäi tänä vuonna aika olemattomiin. Onneksi. Valkea kuulas ei tehnyt juuri mitään useamman hurjan vuoden jälkeen, kanelissa on ehkä muutama kymmenen omenaa, mutta rähjäinen talviomenapuu aikoo romahtaa satonsa alle ja se parkkipaina vanha puu on kirjaimellisesti romahtanut. Siitä on sahattu kohta poikki kaikki haarat, koska puuaines on jo niin lahoa, että oksat eivät jaksa kantaa omenamäärää. Sääli, se oli kaunis puu, mutta kaikella on aikansa. Omenapuullakin.

Tänään pissatin koiran illalla ja ilmassa oli selvä syksyn koleus. Minun kesäni loppui jo heinäkuun alkupuolella, mutta nyt se on kai virallisestikin mennyttä. Monena iltana olen jo polttanut kynttilöitä makuuhuoneen takanreunuksella.

2 kommenttia:

 1. Meillä valkea kuulas on taas innostunut tänä vuonna. Viime vuonna ei tullu just mitään. Mä laittaisin meille karhunvatukkapuskia, jos tää tontti ei olisi niin karu ja kuiva. En tiedä pärjäisikö ne, jos laittaisi kunnollisen kohopenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joka vuosi (viitenä vuotena) tullut omenoita aivan järjettömiä määriä. Ihan mukava tälläinen välivuosi, kun ei tarvitse miettiä minne noita hukkaisi. ;)

   Karhunvatukka ei ole mun ymmärtääkseni mahdottoman vaativa kasvi. Meillä tuo kasvaa ja leviää melkoisessa tinasavessa ja anopilla sitten taas takaoven kulmilla huomattavasti kuivemmassa paikassa. Jotta kannattaa yrittää.

   Poista