sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Rieskaa ja rakkautta

Päivänä muutamana olen hyödyntänyt pikakaurahiutaleita, porkkanoita ja perunamuusijauhetta ja taputellut ravinnokseni pikkurieskoja. Ja voi että ovat hyviä. Ja helppoja. Pitäisi muistaa, miten pienellä vaivalla voi saada vaihtelua vaikka iltapalalle. Pitääpi muista sittenkin, kun jo saa syödä monipuolisemmin.

Pikaiset pikkurieskat

1 dl perunasosejauhetta
2 dl pikakaurahiutaleita
1 porkkana hienona raasteena
1 tl timjamia
liraus öljyä
suolaa
4-5 dl kuumaa vettä
1 dl hienoa gluteenitonta jauhoa (Semper Finmix)

Laita perunasosejauhe, kaurahiutaleet, suola ja timjami kulhoon ja kaada kuumaa vettä päälle niin, että ainesten turvotessa muodostuu paksuhko seos. Lisää öljy, porkkanaraaste ja jauhot ja sekoita taikinaksi. Nosta viisi nokaretta taikinaa leivinpaperilla ja taputtele jauhojen avulla ohuiksi lätyiksi. Paista 250 asteessa uunin yläosassa 10-15 minuuttia rapeiksi. Pinoa lautaselle jäähtymään leivinliinan alle ja anna pehmitä hetken ajan mukavan rullattaviksi.
Illalla sain tarpeen kutoa ja koska omat sukkani suostuivat peräti valmistumaan, piti keksiä uutta tekemistä ja kas, sukkatehdas jatkuu. Isomman neidin sukkatilanne ei ole ihan huikean hyvä (etenkään siksi, että villasukkalaatikko on kehittänyt pesukonemaisia ominaisuuksia eli lähes kaikista sukkapareista on tallella vain toinen edustaja). Toivomuksena esitettiin pinkkiä väriä ja kun yritin ehdotella mintunvihreää, saapui eteeni työpiirustus, jossa pinkkiin oli liittynyt mintunvihreitä kuvioita. Joten siitäpä olikin hyvä jatkaa. 

Kantalappuun asti pääsin, enemmänkin olisin ehtinyt, jos Fabelien kerijä ei olisi tehnyt kerän sisään roppakaupalla umpisolmuja ja jollei puolet hyvästä kutomisajasta olisi kulunut niiden kanssa painiessa. No, jotain kuitenkin.Huomenna voinen jatkaa. Tai joskus. Alakuvassa värit ovat ihan tuhannen pielessä. Tuo tumma fuksianpunainen tuntuu olevan kameralle hiukan haastavanpuoleinen toistettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti