maanantai 8. syyskuuta 2014

Pikaruokien parhaimmistoa


Tänään piti kehitellä pikainen päivällinen ja sitä tehdessäni muistin Marikan taannoisen haasteen nopeista arkiruoista. Jotta kaivoinpa kameran esiin kokatessani. Ensin tein tuoretomaateista, valkosipulista, öljystä, yrteistä ja reilusta köntsästä margariinia ja lurauksesta oliiviöljyä tomaattisoosin. Samalla hautuivat nuudelit kypsiksi ja lisäsin ne ja suolan ja pippurin kanssa kastikeeseen. Sitten vain neljä kananmunaa kulhoon, pikkuisen mausteita perään ja soosin päälle. Loppuvaiheessa vielä kevyt kuorrutus juustolla kannen alla ja a vot - ihan huippuherkku valmistui. Ja todellakin alle puolen tunnin.

Illalla otin lapion ja kottarit käsittelyyn ja jatkoin parkkipaikan vierustan parissa. Omenapuun alla oli iso kasa betoninpaloja, joiden toimittaminen kaatikselle olisi aika kallis kuorma. Joten niistä syntyi polku raparperin luo ja samalla kivipuro ja vähä reunusta omppupuun ympärille. Kaivelin mursketta vähemmälle, vuorasin maan sanomalehdillä ja kärräsin pienen kerroksen multaa koloon. Sitten kaivelin vielä muista maista maahumalaa, suikeroalpia ja kevätkaihonkukkaa maanpeitteeksi. Toivottavasti intoutuvat kasvamaan. Tuonne voisi sopia aika mukavasti myös syvänsininen skillamatto keväällä. Pitänee tiputtaa muutama sipuli joskus kylväytymään.

Niin ja niitä betoninpaloja siirrellessäni ajattelin lämmöllä Ti:tä ja Susannaa. Sammakkoja riitti murikoiden seassa aika kiitettävästi. Onneksi se olin minä, joka niiden hyppelyä seurasi eikä kukaan kovasti sammakkokammoinen yksilö.

2 kommenttia: