maanantai 16. helmikuuta 2015

Lämmin batattisalaatti


Minua on jo muutaman päivän vaivannut ajatus lämpimästä bataattisalaatista. Tänään siitä piti saada versio tulille ja testiin. Hyvää tuli. Erittäin hyvää.

1 bataatti kuutioina
1 punainen paprika kuutioina
purkki Bonduelle kikherneitä (toki muutkin käyvät, nuo vain ovat minun suosikkejani)
rypsiöljyä ja voita
1 valkosipulin kynsi
1 tl tulista savupaprikajauhetta
0,5 tl jeeraa jauhettuna
timjamia
suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria
loraus neitsytoliiviöljyä
kurpitsansiemeniä

tarjoiluun turkkilaista jugurttia

Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle luraus öljyä ja reilu nokare voita, murskattu valkosipuli, savupaprikajauhe ja jeera. Anna hautua hetken ja lisää bataattikuutiot. Paistele matalahkolla lämmöllä kymmenisen minuttia ja lisää timjami, paprikakuutiot ja pavut. Anna hautua kunnes bataatit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon silputtua korianteria, luraus oliiviöljyä ja kourallinen kurpitsansiemeniä. Pyöräytä sekaisin. Tarjoile turkkilaisen jugurtin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mä nyt kommentoin tähän, koska voisin lämmintä salaattia vaikka kokeillakin. Että todella kauniita kuvia edellisessä postauksessa, ja voi mitä ajatuksia sitä edellisessä! Mä tunne itseni välillä kauhean vanhaksi, vaikka en tiedä onko iällä sen kanssa varsinaisesti tekemistä. Ehkä enemmän sillä, mitä kuvittelee että olisi jo pitänyt ehtiä tehdä. Tietysti jotain muuta kuin mitä on tehnyt. Mutta tuttuja ajatuksia, retromekot ja muut. Ja mäkin tiedän mikä yhteys on lyijykynällä ja kasetilla.

    VastaaPoista