torstai 4. marraskuuta 2010

Kookos-linssikeitto

Tänään taas harmittaa sen verran, että on ehkä viisaampaa vain muistella muutaman päivän takaista lohturuokaa. Onnistuin tekemään sou far parhaan linssikeiton kokkaushistoriani aikana. Tuo vain jostain syystä vei kielen mennessään ja harmitti, kun ei maha vedä määräänsä enempää (eikä se määrä kyllä kovin kaksinen tällä hetkellä ole).

Tarvitaan:
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi 
n. 2 dl punaisia linssejä
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 prk (500 ml) kookosmaitoa
2-3 dl vettä (vähän sen mukaan miltä sopan vahvuus näyttää)

Kurkumaa
Neilikkaa
Jeeraa
Chilijauhetta
Kuivattua inkivääriä (tai tuoretta, jos on)
Kaikkia n. 1 tl

Öljyä
Suolaa, mustapippuria, persiljaa

Laita kattilaan öljy ja mausteet ja pyöräytä mausteista pikaisesti aromia irti.
Lisää viipaloidut porkkanat ja silputtu valkosipuli ja kuullota hetki mausteiden kanssa. Lisää kuutioitu paprika ja huuhdotut linssit ja pyöräytä seosta muutaman kerran. 
Lisää tomaattimurska ja kookosmaito ja huuhdo purkit muutamalla desillä vettä, jonka lisäät keittoon.
Hauduta keittoa 20-30 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja silputulla persiljalla.

Annos riittää ehkä neljälle ei_kovin_suuriruokaiselle. Lisäämällä kasviksia ja nestettä annosta saa jatkettua isommalle porukalle.

Bon appetit.

6 kommenttia:

  1. Ah nam. Onneksi söin juuri iltapalan joten uskalsin tulla tän reseptin heti tsekkaamaan, monesti käy nimittäin niin, että armoton nälkä iskee näitä lukiessa :)

    Se on muuten aikamoista, kun tämä tietynlainen maha ei yksinkertaisesti vedä määräänsä enempää (eli tuskin mitään) ilman että pelkää paukahtavansa. Mulla ei ole yleensä lounaan jälkeen tilaa edes naurulle, ja se on hankalaa se!

    VastaaPoista
  2. Jep. Suu söisi, vatsa vetäisi, vaan ei kestä heikot sääret. ;) Tai no, ehkä kuitenkin toisinpäin. :D Pakko rajoittaa annokset inhimillisiksi, jos ei halua armotonta närästystä.

    VastaaPoista
  3. Voi että, mulle ei kyllä auta mikään. Ihan sama syökö tai ei, närästys alkaa joka ilta suurin piirtein samaan aikaan... eli aika lailla nyt :D

    VastaaPoista
  4. oioi, kuulostaa ihan ehdottomasti kokeiltavalta jo pelkästään tuon kookosmaidon takia :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa herkulliselta! Yritettiin etsiä pari vuotta sitten aika monesta marketista tuota Jeeraa. Johonkin kanapataan piti kokeilla. Eikä löytynyt etsimällä. Viimein ihan läheltä ja vahingossa ;O)

    VastaaPoista
  6. Erika: Mua närästää aamuisin pahiten. Niinkuin nyt. :P

    Mie ite: Jep, kookosmaito on ihanaa ja tuossa se ihan oikeasti tuntuu ja maistuu. :)

    Minna: Mä kans joskus (kauan sitten) etsin jeeraa epätoivon vimmalla. Sit löytyi jostain pikkukaupasta melkoisen iso pussi. ;)Mut kannatti etsiä.

    VastaaPoista