sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kookos-puolukkatorttu



Intouduin tänään kehittelemään uutta versiota aiemminkin vääntelemästäni sekoita ja paista -torttuohjeesta. Alkujaan aioin tehdä mausteisen puolukkatortun, mutta sitten minun alkoi tehdä mieli kookosta, joten suuta muuttui. Tortusta tuli hyvin mehevä ja mietin, että päälle voisi sopia ohut suklaakuorrutus ja että joku kerta kookoshiutaleiden määrää voisi vaikka vähän lisätä (ja samalla jauhojen määrää pikkuisen vähentää)

4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
50 g margariinia
2 dl kookosmaitoa
1 dl riisimaitoa
1 muna
n. 1dl puolukoita

Sekoita kuivat aineet toisiinsa kulhossa. Sulata margariini ja lisää sen joukkoon kokosmaito ja riisimaito. Kaada rasva ja muna kuivien aineiden jokoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää puolukat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 30 cm) ja paista 180 asteessa 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. No nam! Mä korvaisin kaura- ja vaikka mantelijauholla vehnän, luulen että toimis hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmaan. Vehnäjauhot voisi varmaan korvata aika suoraan gluteenitomalla jauhoseoksellakin niin saisi keliaakikolle tai allergikollekin sopivaa syötävää. :)

    VastaaPoista