perjantai 7. kesäkuuta 2013


Tänään alkoi yhtäkkiä thdä mieli hampurilaista. Ei auttanut muu kuin tutkiskella sämpyläohjeita ja leipoa niitä sämpylöitä. Saman tien tein kasvispihvejä porkkanasta ja mustapavuista ja voi että niistä tulikin herkkuja. Sämpylöiden koko oli kyllä kauniisti sanottuna giganttinen. Seuraavalla kerralla taidan leipoa  tuosta  annoksesta 10 sämpylää 8 sijaan. Niin ja ostaa grahamjauhoja, voisi noista sämpylöistä itse leipoessa yrittää saada pikkuisen terveellisempiä. Ohje on mukailtu Planeetan parhaat vegepurilaiset kirjan sämpyläohjeesta. Papupihvien ohje on ihan omasta päästä ja lopultakin alkaa varsin täydellinen papupihvien taikina olla hallussa. Vegaanithan voivat korata kananmuna soijajauhoilla tai jollain no egg-valmisteella.

Hampurilaissämpylät

4 dl vettä
n. 50 g margariinia
1 muna
n. 1 rkl hunajaa
reilu tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja

Kaada kulhoon 2 dl kiehuvaa vettä ja tipauta margariini sen joukkoon sulamaan. Lisää 2 dl kylmää vettä ja kananmuna. Sekoita ja lisää hunaja ja suola. Lisää kuivahiiva ja jauhoja viitisen desiä. Lisää lopt jauhot desi kerrallaan ja vaivaa taikinaan kunnon sitko. Jaa taikina 8 (tai 10 osaan) ja leivo isoiksi, litteiksi sämpylöiksi. Anna nousta liinan alla lämpimässä paikassa tunnin verran ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Porkkana-mustapapupihvit

2 isoa porkkanaa hienoksi raastettuina
1 valkosipulinkynsi raastettuna porkanoiden sekaan
1 tetra Go green mustapapuja
1 muna
0,5 dl kikhernejauhoja
0,5 dl gluteenijauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
kynteliä
savupaprikajauhetta
timjamia
suolaa
mustapippuria

Muussaa pavut muusinuijalla kulhossa karkeaksi soseeksi. Lisää porkkana, valkosipuli, kananmuna ja mausteet ja sekoita. Lisää kikhernejauho ja kaurahiutaleet ja lopuksi gluteenijauhoa niin paljon, että taikinasta tulee muotoiltavaa. (Oletettavasti myös kikhenejauhon lisäminen toimii yhtä hyvin, jos välttelee gluteenia) Muotoile parin sentin vahvuisiksi pihveiksi (halkaisija n 7-8 cm) ja paista pihvit pannulla öljyssä suht miedolla lämmöllä kiinteiksi ja kauniisti ruskistuneiksi.


# day 15 - a song that describes you

3 kommenttia:

  1. Kiitos pihviohjeesta, jes! Mä aina haaveilen tekeväni vegepurilaisia, varmaan yhtäkään en o tehny, kiitos nirson esikoisen. Näitä teen!

    Musaan täytyy keskittyä illalla, kun kukaan ei huua korvanjuuressa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ps. voikohan gluteenijauhot korvata tattarijauholla? en ikinä muista ostaa gluteenijauhoa, tattaria joskus :)

      Poista
    2. Eiköhän. Tuosta seitanista tulee vähän erilasta rakennetta ja sitkoa, mutta ei tuota tattarilla varmastikaan pahempaa tule. :)

      Poista