keskiviikko 14. toukokuuta 2014


Puutarhahöperöinti jatkuu. Toukokuu on jotenkin ihan suosikkiaikaani pihalla. Lopultakin on päässyt ihan oikeasti puutarhatöihin käsiksi. Tänään siivoilimme assarin kanssa uutta penkkiä vähäsen, täyttelimme myyrien tekemiä monttuja ja lisäilimme multaa ylös poukkiville keijunkukille. Illasta tulivat appivanhemmat kylään. Olivat harvennelleet levinnytä hortensiapuskaa ja sain pari juurakkoa. Nyt sitten piti vähän ex-tempore alkaa suunnitella myös etupihan tulevaisuutta ja kyllähän suunnitelma irtosi ja hortensia pääsi maahan. Tuo lienee syyshortensia (tai pallohortensia). Lajike selvinnee viimeistään kukkimisaikaan...

Potageriekin edityy nykyäyksittäin. Aina välillä pari lapiollista kaivannoista, nyt suojakangasta ja kasvatuslootat paikoilleen. Multaakin oli muutama säkillinen. Lisää pitä hakea. Paljon. Ja katetta ja kiviä ja reunuksia jajajaja... Hauskaa!

Sisälläkin on kukkaisa. Esim mustanmerenruusu kukkii ilokseni kauniisti.Oikeasti tarvitssin uusia tyynyjä sohvalle, mutta jotenkin keskittymiskyky on kuin lapamadolla, koska pitäisi päästä vain pihalle tutkimaan ja jatkamaan projektien parissa. Mikä siinä onkin, että aina kesäisin koti kulminoituu eteisen hiekkakasoihin. Hyvällä ilmalla ollaan ulkona eikä silloin ole niin väliä, miten likaisia tyynyjä sohvalla lojuu...

6 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa niiin kivalta, itellä tuo työ pakkaa haittaamaan noita vapaa-ajan ihanuuksia. Ehkäpä jo loppuviikosta pääsisi noihin kuopsutuksiin ja kaiveluksiin, ennustelikin jo mukavia asteita... pikkuassarille aurinkoisia terveisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin miehellä on tuo häritsevä asiaintila, että särvintä on leivälle tienattava... Muuten kasvihuone olisi varmaan jo pystyssä. ;) Jaamme tuon ulkotyöhulluuden aika vahvasti.

   Poista
 2. Teilläpä on jo ruoho vihreänä. Voi että nämä kuvat saavat polttelua. Miksi sinne palstalle ei vielä pääse!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo vihreys kohta teillekin ennätä. :) Meillä tosin osa nurmesta oli koko talven vihreänä. Omituinen talvi...Sun pitää käydä hoputtamassa palstavastaavaa. ;)

   Poista
 3. Kukkaisaa on... ihana! Minä olen kyllä ihan orvokki-ihminen ja taas hamstarin niitä jo pääsiäisen tienoilla ihan hyvän määrän.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua. :) Mulla narsissit kestivät niin pitkään, että jotenkin tosiaan meni orvokkiaka ohitse...

   Poista