maanantai 5. toukokuuta 2014

Ruokaremonttia

Jotenkin taas kevään tullen alkaa kiinnostaa enemmänkin, mitä suuhunsa laittaa. Minä en hae mitään bikinikuntoa, koska en esiinny bikineissä julkisella paikalla enkä ui, mutta jotenkin kevään tullen huomaan usein alkavani katsella tarkemmin, mitä lautaselta löytyy. Etenkin lounaat niinä päivinä, kun olen Silakan kanssa kaksin, tuppaavat olemaan minulle vähän sitä, mitä helposti saa raavittua kasaan, siis tyyliä makaronia ja juustoraastetta... Ei järin laaja-alaisesti ravitsevaa mallia siis.

Nyt olen vähitellen alkanut katsella vähän tarkemmalla silmällä jääkaapiin ja ostaa kaupasta esim. avokadoa ym. helposti evääksi muotoutuvia kasviksia. Tänäänkin havaitsin keränneeni jääkaapin jämistä itselleni ihan kelvollisen salaatin. Siihen tuli vihersalaatin jämiä, ylijääneet parsat, täysjyvämakaronia, fetapaketin jämät, basilikaa, kananmuna, pähkinöitä ja turaus salaatinkastiketta. Ja oli hyvää, oikeasti hyvää. 

Ja ei, en todellakaan ole mikään terveysintoilija. Voisin kyllä olla. Herkkuja uppoaa ihan kohtuudella. Olen pahimmanlaatuinen keksihamsteri ja rakastan suklaata ja leivonnaisia. Yritän kuitenkin noudattaa jonkinmoista kohtuutta (talvisaikaan tosin etenkään suklaan suhteen tuloksilla ei voi kehua) ja kerätä edes useimpina päivinä eteeni pari ihan täysipainoiseksi laskettavaa ateriaa. Sitten jonain päivinä syön ihan surutta pizzaa ja toisena (kasvis)hampurilaisen ja seuraavana maistuukin taas vain salaatti. Ja kohta tulee kesä, mintut nousevat ja pääsen nauttimaan minttu-meloni -salaatista, joka on grillatoun halloumin seurana ihan herkkujen herkkua.

Mitä te muut syötte keväisin ja vaikuttaako vuodenaika paljon siihen, mitä haluatte syödä?

8 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, että syön samaa "mitä sattuu mättöä" kesät talvet. Just viimeistelin sipsikulhollisen muutamalla palalla tummaa (huom! terveysvaikutus) suklaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi suklaan terveysvaikutteisuus on kyllä asia, jolla voi kumota monen herkun huonot puolet. Krhm.. Esim tummasta suklaasta valmistettujen keksien on pakko olla ihan hyväksi vaan ihmiselle.

   Poista
 2. Mulla on kans päällä "terveysintoilu" eli olen jo jonkin aikaa katsellut mitä lautaselle laitan. Nyt tarttui kirjastosta vielä yksi kiva kirja aiheeseen liittyen. Postailen siitä lähipäivinä, joten käypä sitten kurkkimassa lisätsemppejä aiheeseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tottakai kurkin (niinkuin kyllä yleensäkin ;) )

   Poista
 3. Mulla ei ole vuodenaikasidonnaista, muta kesällä se on jotenkin helpompaa. Olen kohta puolitoista vuotta ihan tosissani opetellut terveellistä, gluteenitonta, kasviksia, hyviä rasvoja ja riittävästi (eli p-a-l-j-o-n!) proteiinia sisältävää ruokavaliota. Se on työlästä ja vaikeaa - siis oikeasti asiaan on joutunut kiinnittämään melko paljon huomiota ja syön osin eri ruokia kuin muu perhe. Se rantakunto motivoisi kyllä kovasti, mutta olen sen suhteen aika lailla luovuttanut, kun tähän mennessä ei terveellisyyspyrkimyksiä kyllä vaa'an lukemista huomaa. Toimintakyvyn säilymisen täytyy riittää motivoimaan minua, ja kai se riittävä motivaatio onkin, kun olen jaksanut asiaan panostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko on kyllä hyvä motivaattori... Erinäisiä imetys ja raskausajan dieettejä läpikäyneenä. Mutta kurjaa kuitenkin. Toisaalta on tietenkin helpotus, jos pystyy ruokavaliolla pitämään itsensä kohtuukuntoisena mahdollisimman pitkään. Mutta tiedän, että on pahuksen hankalaa, jos ihan oikeasti on terveyssyistä jollakin keskiverrosta poikkeavalla ruokavaliolla. Kotielämä aina sujuu, mutta se kodin ulkopuolinen elämä onkin hiukan hankalampaa usein.

   Poista
 4. Moikka pitkästä aikaa!

  Kyllä mullakin kesää kohti on usein terveellisempi meininki, osittain ikuisen viiden kilon tiputuksen takia ja osin siksi, että alkaa tuoretta tavaraa saada paremmin ja edullisemminkin. Ensisijaisesti ikävä kyllä mulla tulee ainakin vielä nuo mahamakkarat aina selitykseksi ruoka-asioita parantaessani, ei niinkään terveys, vaikka pitäis ajatella toisin päin...

  Mutta hyvällä draivilla tässä kans taas aloittelen siistimpää syömistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi! :) Jospa se terveellisyyskin kuitenkin häämöttelee taustalla. Tosin en mä kyllä keksi, missä sulla on se "ylimääräien" viisi kiloa. ;)

   Poista