maanantai 12. toukokuuta 2014

Puutarhaunelmia #1 000 259


Kyllä minä änäkin vuonna jotain esikasvatusta yrittelen. Tosin osan suhteen tiedostan olevani melkoisen myöhässä, mutta optimismi voittakoon. Kesäkurpitsat ehtivät vielä ihan mainiosti, samoin varmaan samettikukatkin. Hiukan tuo unikko arveluttaa ja kuukausimansikastakin saattaa jäädä sato saamatta. Viimeksimainitun suhteen elän toivossa, että se kuitenkin kasvaisi sen verran, että tulevina vuosina siitä olisi tuottamaan herkuteltavaakin. Edellisessä pihassani kasvoi kuukausimansikkaa ja jotenkin sen loputon into tuottaa marjoja oli aika ilahduttavaa.

Tänään tuli yhtäkkiä mieleen sellainenkin tosiasia, että kellarissa on joriininjuuria, pari gladioluksen sipulia ja suklaakosmoksenn juurakot. Joten tunginpa nekin multaan. Joriinit olivat jo tehneet silmuja eli oletan niiden lähtevän kasvuun ihan suosiolla. Suklaakossmokset vaikuttivat kyllä aika kuivakoilta. Jos eivät lähde, ostan uudet. Ne kuuluvat ihan suosikkikukkiini.

Tuli vietetty pienoinen taukokin puutarhantarkkailun suhteen. Ensin sairastaessa ja sitten kyläillessä. Kieltämättä sateet ja kohtuullinen lämpötila olivat aiheuttaneet melkoisen iloisen ryöpsähdyksen. Terassilla odottaa laatikossa anoppilasta mukaan kaivettuja kasveja. Kunhan nämä sateet hiukan hellittävät aion tyhjentää leikkimökin viereisen kohopenkin. Siihen tulee pikkusydäntä, rentoakankaalia, harjaneilikkaa, suikeroalpia ja yksi oranssinsävyinen unikko. Syhyäisi pahasti. No, jos huomenna ei aamusta sada pahasti, saatan päästä aloittelemaan.

Ja sitä kasvihuoneprojektiakin olisi kiva päästä välillä jatkamaan... Niin ja nuo kirjopikarililjat kukkivat varmaan ihan pian. Nimimerkillä pienestä onnellinen.

4 kommenttia:

 1. Mullla hurahti viime viikko ihan ohi puutarhassa. En vaan ehtinyt edes iltakierrokselle :O/
  Onni, että satoi just passelisti. Sade raikasti. Puutarhapeukaloa todella syhyttää ja jos kaikki menee nappiin, pääsen huomenna jo kuopimaan maata.
  Ihana tuo kirjopikarililja. Meillä on vasta pienet alut näkyvillä. Mahtaakohan kukkia ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt, että kuopsutusmahdollisuus on auennut. :) Onnea!

   Poista
 2. Kyllä tässä vielä keritään. Toivoisin. Itse kylvin simenet vasta viime viikon loppuna ja pavut ovat vielä kylvämättä kokonaan. Itivät viime vuonna kahdessa päivässä ja siten oltiinkin pulassa puolimetristen taimien kanssa. Kovasti jo odtetaan traktorin ilmestymistä pellolle. Sitten pitää vielä odotella rajapyykkejä iskevät äijät paikalle. Vielä pari viikkoa ja talikko pääsee heilumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on pavut vielä laittamatta. Viime vuonna mokomat kyllä olivat kovasti oikukkaita... Sain kylvää useamman erän ennenkuin intoutuivat kasvamaan. Mutta ehtiihän tässä. Ainakin jotain. ;)

   Poista