sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hamsteri...


Totesin taas kerran, että hamsteri mikä hamsteri. Vähän joka asiassa... Tänään oli taas tyypillinen tämän kesän säätila. Vietävän kylmä ja vettä vihmova ilma. Ulkotyöt eivät houkuttaneet ja sisälläkin olo vähän kyllästytti. (Eilen oli kieltämättä pitkästä aikaa ihan oikeasti kesä ja mukava päivä viettää ulkoilmaelämää.) Joten ajelimme Plantageniin.

Enpä ole siellä ennen käynytkään. Matkaa lähimpään myymälään on sen verran, että ihan tuosta vain ei viitsi ajella ja rehellisesti sanoen taidan jatkossakin tyytyä lähempänä sijaitsevien kauppojen valikoimiin. Eipä tuo kovin kummoinen myymälä ollut tarjonnaltaan. Melkoisen kallis joiltain osin, mutta valikoimakaan ei erityisemmin sykähdyttänyt. Mutta koska olen hamsteri, tarttui tuolta jokunen taimi ja siemenpussi mukaan kuitenkin.

Joten tutkimpa illasta kaappejani ja useampaan paikkaan varastoimiani siemenpusseja. Joita muuten riitti. (Osaselitykseksi kelvatkoon, että yksi säilytysloota oli pari vuotta tiellä tietymättömillä jonkun muun kuin minun siivoamanani). Mutta.. Puoli roskiksellista niitä avattuja pusseja oli. Toki tiedän, että osasta pusseista varmaan löytyisi vielä itäviäkin siemeniä, mutta todenpuhuen en jaksa nähdä sitä vaivaa, että kylväisin ja kokeilisin ja toteaisin, että ei onnistu jne. jne. Jotta kaikki yli viisivuotiaat (niistä viisitoistavuotiaista puhumattakaan) ja osa allekin olevaa ikäluokkaa saivat lähdöt. No, jotain säästin kylvettäväksi joutomaille ja paikkoihin, joissa itäminen olisi vain iloinen yllätys.
Päivällisellä meillä oli porkkanalettuja, joiden seuraksi tiein jotain tsatsikintapaista. Sitä jäi ylitse, joten jouduin vielä illaksi leipomaan tuoretta leipää spelttivahvistuksin sen seuraksi. Oi ja nam. Lapset olisivat syöneet leivät kokonaan kerralla, mutta valvotun yön uhka sai minut toppuuttelemaan juurileivotun leivän ahmimista. Eipä silti, ihan kohtuumäärän herkkua upotin kyllä omaankin mahaani.

Tsatsikintapainen

1 pieni kurkku
1 valkosipulin kynsi
kourallinen mintunlehtiä, persiljaa, basilikaminttua
hunajaa
suolaa pippuria
1 dl turkkilaista jugurttia

Raasta kurkku karkeaksi, anna valua siivilässä puolisen tuntia ja purista kevyesti ylimääräisiä nesteitä pois. Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit ja sekoita kurkkurasteeseen. Lisää jugurtti ja hunaja ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti