maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kasäkurpitsankukat ovat välillä melkoisen villejä ilmestyksiä.


4 kommenttia:

  1. Meillä tulee tänä vuonna hurjasti kesäkurpistaa. Olisko sulla hyviä reseptejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ehdoton suosikkireseptini on, että suikaloin perunankuorimaveitsellä kesäkurpitsan pituussunnassa ohuksi suikaleiksi, murskaan valkosipulinkynnen, kuullotan valkosipulia ihan hetken öljyn ja voin seoksessa ja heitän kesäkurpitsasuikaleet perään hautumaan sen verran, että ne muuttuvat läpikuultaviksi. Sitten suolaa, pippuria ja jotain silputtua tuoreyrttiä reilu annos sekaan. Minttu on tosi hyvää tuossa samoin kuin persilja. Tarjoillaan uusien perunoiden ja kermaviilin kanssa. :)

      Poista
  2. UUh, miten ihanaa, että omalla pihalla oikein tuollaisia herkkuja!

    Muuten, eikös ne Italiassa syö niitä kukkiakin?

    Edelliselle kommentoijalle vinkkaan, että meidän perheen yksi suosikkiruoka on kesäkurpitsakeitto, josta tulee ihanan samettista pienillä aineksilla: laitamme vaan sipulia ja kesäkurpitsaa ja kuullotamme pienessä rasvamäärässä, ilman vettä. Sitten yksi kasvisfondikuutio, kun tavara alkaa olla pehmeää ja lopuksi soseutus. Siinäpä se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa on yksi niistä helpoista kasvatettaviksi, kunhan vain on pikkuisen tilaa sille. :) Ja juu, Italiassa noita kukkia täytellään ja friterataan. On muuten hyvää, suosittelen kokeilemaan, jos joskus saat kukkia jostain.

      Poista