perjantai 12. heinäkuuta 2013

PuumajaTästä on puhuttu aika kauan, aika hartaasti ja aika kärttävään äänensävyyn välillä. Eilen mies sitten lopulta kaivoi lapion, sirkkelin ja muut työkalut ja alkoi töihin. Parissa päivässä nousi vanhan omenapuun kylkeen puumaja, joka sai heti tittelin lumottu talo. Aika edullinen tuosta tuli. Pääasiassa rakentamisessa käytettiin terassista ylijääneitä pätkiä ja materiaaleja, ja jo kaatopaikalle siskon pihasta lähdössä ollutta valkoista lautaa. Hyvä ja mieleinen tuli. Välillä jopa hanslankarikin suvaitsi olla hetken apuna, mutta pääosin mies sai touhuta yksinään majan kimpussa. Aika onnellisia emäntiä majassa päivän mittaan patsasteli.Niin ja mitä minä tein? Minä riehuin multasäkkien, kivien, tiilien ja kukkien kanssa niin, että illan uimareissulla en tahtonut päästä viltiltä enää ylös. Mutta nyt ovat uudet kukkahankinnat (musta salkoruusu, ihanainen suklaakosmos ja maahumalat) maassa ja vanhoja kasveja siirrelty ahtaudesta vähän väljemmille vesille ja hävitetty kahden penkin välistä vähän turha ja irrallinen polku kukkapenkiksi . Sitä odotan, että saisimme vihdoin ruohikon pohjamullat sivupihalle ja tuo lähinnä kaikenmoista rikkaruohoa puskeva savipelto vihdoin peittyisi kauniimpaan kuosiin ja kukkapenkkikin ihan oikeasti erottuisi ympäristöstään. Ja odotan minä jo ihan pikkiriikkisen sitäkin, että tulisi syksy ja pääsisin tilaamaan tuohon hiukan sipulikasveja kevättä tuomaan. Ainakin kirjopikarililja on ykköspaikallaä tilauslistalla.

Ihan lopuksi kuvanoton jälkeen kiskaisin vielä kerran rukkaset käteeni ja harvensin tarha-alpien määrää ihan kunnolla. Ne ovat viihtyessään ihan maanvaivoja, toisaalta sitten kukkivat melkoisen runsaina kauniisti. Rajoitettava niitä on silti aika ankaralla kädellä, että eivät varasta showta kokonaan.

7 kommenttia:

 1. Aikas ihana tuommoinen puumaja kyllä siellä kelpaa patsastella!

  Ja jos olet joutunut tarha-alpeja harventamman niin sitä kuulet saat tehdä maahumalankin kanssa, sen versot kasvaa toista metriä kesässä plus sivuversot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahumala ei haittaa. Se saakin peittää tuota aluetta ja sitä on helppo repiä pois. Mä laitoin tuonne taaemmas vielä lisäksi suineroalpia, jotta maanvaivaa riittää. ;)

   Poista
  2. Siis suikeroalpia (padi on taas dogmatuulella, kirotusvihreitä ei korjata)

   Poista
 2. Ihana puunsja! Lapset ovat varmaan innoissaan. Ainakin meillä on todettu että viimekesäinen leikkimökki on ihan huippujuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isompi tyttö ei ikinä oikein innostunut leikkimökistään. Tuo puumaja on lähinnä hänen toiveitaan täyttämään. Pienempi sitten suunnilleen asuu takapihan mökissä kotia leikkimässä. Tuo puumaja onkin pienelle huonossa paikkaa ja liian korkealla, joten siellä kokoontuu vissiin joku koululaisten taikakerho. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Toi on kyllä ollut ihan huippu. Lapset (omat ja naapurin) ovat olleet ihan innosta piukeina. :)

   Poista