lauantai 20. heinäkuuta 2013

Retkellä


Tänään luvattiin siedettävää säätä, joten lähdimme retkelle. Ihan läheltä löytyy upea ranta ja vielä upeampi muinaismuistoalue. Minä pidän kovasti Sääksmäen maisemista, vanhasta Ritvalasta, Hakalanrannasta, Voipaalasta ja tietenkin Rapolanharjusta. Jotenkin tuntuu aina yhtä ihmeelliseltä katsoa kivikasoja, joita joku vähän kaltaiseni on raahannut paikoilleen ihan mahdottoman kauan sitten.

Sielunmaisemani on aina kuitenkin vettä. Mitä laveammin aukinaista sellaista, sen parempi. Yläpuolella korkeana kaartuva taivaan holvi.

Kotimatkalla erehdyimme poikkeamaan Sääksmäen Siltakahvilaan syömään. No, sen verran voin sanoa, että tuskin tulee samaa erehdystä toistettua. Ikävää, että joskus niin mukavasta ja hyvinhoidetusta paikasta on tullut aika ala-arvoinen esitys. Toki se vaikuttaa, että isoin osa matkailijoista ei enää aja kahvilan ohitse, mutta jotenkin voisin kuvitella, että hyvä ruoka saattaisi houkutella ihmisiä ihan varta vasten poikkeamaan vähän pidemmältäkin. Sukulaa tarvittaisiin... Palaneeksi asti ylikypsytetty ruoka ei oikein tehnyt vaikutusta ja enpä ole ennen nähnyt kenenkään onnistuvan pilaamaan annosta nimeltä ranskalaiset ja nakit aivan totaalisesti. Näköjään sekin on mahdollista. (Kaiken lisäksi Silakalla oli vielä vatsa sekaisin illasta.)

4 kommenttia:

 1. Upeat maisemat. Meidän piti uusia tyttären luokkaretki ja lähteä Voipaalaan, mutta taitaa jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo alue edelleen ole käytävissä ensi vuonnakin. ;) On kyllä mukava retkipaikka

   Poista
 2. Tiesithän, että Wanha Mummula oli kivenheiton pässää tuolta Voipaalan maisemasta :)
  Poiketkaa ensikerralla...
  Poikamme Jukan talo on juuri Voipaalan kohdalla toisella puolen tietä..
  Siltakahvila on aikoinaan ollut tosi hyvä ruokapaikka. Harmi, ettei ole sitä enää... mää oisin keitelly pottuja teillekin, kun oisin retkestänne aavistellut :)
  Ja harmi, ettei sitten nähty Ideaparkissa..tai mää en tietenkään hoksannut, kun puolijuoksua menin Iidan käsivarresta kiinnipitäen :)
  Mukavaa puhäiltaa teille!
  tuksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedän kyllä, että asutte tuolla suunnalla. Yritinkin kurkistella näkyisikö tutun näköistä pihapiiriä. Minäkin olen lapsena monesti käynyt syömässä ja kahvilla Siltakahvilassa ja silloin se oli vielä paikka, jossa oli ihania herkkuja kahvin seuraksi ja hyvää ruokaa. Pettymys oli kyllä nyt melkoinen.

   Mukavaa viikon alua teille ja emmeköhän me toistekin osu nenäkkäin ainakin Ideaparkissa. Aika laila samoilla nurkilla kuitenkin tulee liikutua. :)

   Poista