keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lohtuleivontaa




Melkoisen emotionaalisen vuoristoradan päivä. Mutta ilmeisesti selvisin. Touhuamalla, kulkemalla, leipomalla, kokkaamalla, olemalla liikkeessä. Ehkä jonain vuonna tyyni pinta ei enää hajoa pienimmästäkin. Ehkä joskus olen taas vahva ja jaksan paremmin.

Lohdullisen makeat browniet

100 g tummaa minttusuklaata
150 g margariinia
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa (käytin riisimaitoa)
4 Digestive-keksiä isoina murusina
vaahtokarkkeja

Sulata margariini ja pilko suklaa sen joukkoon sulamaan. Lisää sokeri hiukan jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet massaan nopeasti maidon kanssa. Lisää lopuksi keksinmurut ja paloitellut vaahtokarkit. Kaada leivinpaperilla voideltuun vuokaan (minä käytin 15x20 cm vuokaa, 20x20 käy varmasti hyvin). Paista 30-40 minuuttia 175 asteessa tai kunnes taikina on hyytynyt. Taikina kuohuu yhdessä vaiheessa aika lailla, mutta se kuuluu asiaan. Tarjoa hiukan jäähtyneenä jäätelön kanssa.

5 kommenttia:

  1. kuulostaapa rankalta päivältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä se oli. Onneksi tämä päivä on vain kerran vuodessa.

      Poista
  2. Silakkaisella on hieno sänky ;) meidän isommat lapsoset nukkuivat samanlaisissa lapsuutensa, yhteisessä huoneessa...mikä muuten on tuo, joka kattolampussa kiemurtaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattolampussa kiemurtelee naistenpäivänä istutetun pavun varsi. Pitäisi oikeastaan jo katkaista ja hävittää, mutta kun raaski...

      Poista