torstai 18. lokakuuta 2012

Lusikasta linssiin!


Pahoittelen kuvien sisältöjen samankaltaisuutta. Tänään on vain todettava, että bataattiranskalaiset ovat h-y-v-i-ä. Paitsi jos tämän talouden lapsilta kysytään. Onneksi sentään munakokkeli ja itse tehty majoneesi kelpasivat. Isommalle upposi myös paprika. Muuten neidit suvaitsivat nyrpistellä nenäänsä tarjonnalle.

Bataattiranskalaiset

1 iso bataatti suikaloituna ronskinlaisiksi ranskalaisiksi
reilu loraus öljyä
timjamia
rosmariinia
savustettua paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Sekoita mausteet (joita voi käyttää ihan reippaasti) isossa kulhossa öljyyn, kippaa bataattisuikaleet sekaan ja pyörittele niin, että öljy ja mausteet leviävät suikaleille. Levitä suikaleet pellille ja paista 225 asteessa puolisen tuntia. Pyöräytä suikaleet lastalla ympäri paistamisen puolivälissä. Maista valmiiden ranskisten suola ja ripsauta lisää tarvittaessa. 

P.S. Käykäähän muuten Modernissa mummolassa osallistumassa erinomaisen ihanaan tossuarvontaan. :)

2 kommenttia:

  1. Noita bataattijuttujahan voisi kokeilla....
    Piilomajan Kati

    VastaaPoista
  2. Jos vain tykkää bataatista niin ilman muuta. :)

    VastaaPoista