tiistai 15. tammikuuta 2013


Pakko sen verran puuttua taas ruokapuoleen, että esittelen Kokkimanista tilaamiani herkkuja. Sain loistavan tekosyyn tilata vähän muutakin, kun savupaprika alkoi lopahtaa. Niin, savupaprikasta: Se on minulla se ainesosa, jolla saa syvyyttä ja lämpöä kasvisruokien makuun. Etenkin pavut ja linssit rakastavat savupaprikaa ja tuo Kikkomanin myymä on ehdoton suosikkini maultaan. Minulla on hot-versiotakin, mutta oikeasti tuo sweet on monikäyttöisempää.

Olen viime aikoina jaksanut paneutua suureen harmaaseen huivini ja sen edistymiseen. Tavoitteena siis on saada oikeasti iso huivi lisälämmikkeeksi keväällä takin päälle tai vaikka takin sijaankin. Nyt siihen on uponnut 200 g vironvillaa, lankaa on vielä toinen mokoma jäljellä, katsotaan käytänkö kaiken vai riittääkö 300g:n huivi. Lanka on ihanan karheaa ja kauniin grafiitinharmaata. Toin sen joskus Tallinnan reissulta.

Onko muilla muuten jotain biisiä, joka on kulkenut mukana nuoruudesta lähtien ja joka edelleen soi ajoittain päässä ärsyttämättä yhtää? Hyräilyttää vain. Minulle New Orderin True faith on sellainen biisi. Ostin joskus divarista maxisinkun (sis sellaisen vanhanaikaisen lp-levyn) ja oi että kolisi... New Orderia taisi soida aika usein myös Tampereella Tunnelin Black Celebration -illoissa, joissa tyttöjen kanssa kävimme tanssimassa ja juomassa puolukkamehua täysi-ikäisyyden täytyttyä. Juu, minä ihan oikeasti olin joskus pikkuisen cool ja vähän mustahuuli. Nyt olen enää mustiin pukeutuva. No jaa, pikkuisen olen taas päästänyt värejä hiipimään vaatekomeroon, esim tuo True faith -teepaita oli ihan pako tilata, kun hömppiksen miesten mallistosta se osui kohdalle. Tiedänpä mikä on todennäköisesti lempparipaitani ensi kesänä. 

Mie ite oli myöntänyt minulle tälläisen tunnustuksen. Kiitos kovasti, vaikka tosiaan ihan uusi tuttavuus en taida olla. :D Mutta kivahan näitä on saada.

Homma menee näin:

- kiitä tunnustuksen antajaa ja linkitä hänen bloginsa
- valitse viisi (5) ihanaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa, kerro tunnustuksesta jättämällä kommentit kyseisiin blogeihin
- toivo, että bloggaajat, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin

Nyt pitäisi vielä kehitelle viisi blogia, joille tämä annan... 

1. Vadelmatalo: Rintamamiestalon remonttia ja remontoijattarella ihan pistämätön värisilmä
2. Satu-marina: Pitänee tunnustaa sukulaisuussuhde. :) Mutta kaunis talo, vähän välillä remppaa ja kivoja käsitöitä
3. Talo: Rintamamiestalon remonttia silleen oikeasti perinteiseen malliin, perhejuttuja ja erittäin mukaansatempaava tapa kertoa asioista. (En kyllä osaa sanoa, onko tämä jo isompi kuin alle 200 lukijan blogi)
4. Harakan lauluja: Kamalan kivoja käsitöitä ja muutakin mukavaa :)
5. Vanhassa talossa: Elämää vanhassa talossa kaikkineen. Käsitöitä ja muitakin mietintöjä.

9 kommenttia:

  1. Kävin heti linkkivinkit kurkkaamassa. Savupaprikaa kokeillaan meilläkin. :O) Onnea tunnustuksesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis! Vanharintamamiestaloaiheisia blogeja olit listannut, piti käydä kurkkimassa. nimim. tahtoo kanssa vanhan rintamamiestalon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Rinatamamiestaloissa kieltämättä on sitä jotakin, etenkin niissä, joita kukaan ei ole ehtinyt naamioida Älvsbytaloksi...

      Poista
  3. Toipa tuo biisi paljon nostalgisia fiiliksiä! :)

    Jos elämästäni tehtäisiin soundtrack, niin yksi ehdoton varhaisaikuisuuden (en nyt jaksa tarkistaa menikö ajoitus oikein) hitti, joka kolahti lujaa - eikä sen koommin ole lakannut kolahtamasta - eli R.E.M. Losing my religion.

    En ole savupaprikasta ikinä kuullutkaan (olen sekasyöjä), mutta vaikuttaa hyvältä jutulta, pitänee antaa sille mahdollisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Losing y religion on kyllä hieno biisi ja siihenkin liittyy tosi paljon musitoja. :) Savupaprika on jännän makuista, ensimmäisellä maistamisella en tykännyt yhtän, toisella menikin sitten kieli mukana. Suosittelen myös guacamolen ja ihan majoneesin mausteeksi.

      Poista