sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kukkia, ruokaa ja rakentamista


Unikot kukkivat vihdoinkin. Heittelin erilaisia unikonsiemeniä muutamaan kukkamaahan ja nyt tulosta alkoi näkyä. Tuo vaaleanpunainen silkkiunikko on ihan sanomattoman kaunis. Jostain syystä poden valtavaa ihastusta vaaleanpunaisiin kukkiin, vaikka muuten en todellakaan ole mikään pastellisävyjen ystävä. Kukissa vaaleanpunainen vain jotenkin kuuluu asiaan. Sitäpaitsi vaalenpunaiset kukat näyttävät ihan valtavan suloisilta vaaleanharmaata taloa vasten.

Tänään söimme vaihteeksi lounaaksi hot dogeja. Pakko tunnustaa, että lomalla etenkin lounasosasto on rakentunut lähinnä ruoista, jotka saa nopeasti lämmitettyä tai grillattua. Jotta hampurilaisia, hodareita ja grillinakkeja on tosiaankin kulunut. Omaan hot dogiini sentään voin kehua panostaneeni. Paahdoin sämpylän pannulla, voitelin pinnat dijonin sinapilla, paistoin halloumisuikaleita nakkien tilalle ja ripautin halloumin päälle sipulirouheen sijaan tomaattirouhetta. Sitten vielä pikkuisen majoneesia ja pari salaatinlehteä ja erittäin epäortodoksinen kasvishodari oli valmis. Ja se oli muuten myös hyvää. Nam.


Lopuksi vielä pikainen remonttipläjäys ja krassien kukintaa. Terassin alaosan ristikot ovat oleet jo hetken paikoillaan. Terassi ryhdistyi niillä kummasti ja kyllähän ne ovat kauniit. Vanhemmissa taloissa nuo kuistinalusristikot ovat aina olleet asia, josta olen pitänyt mahdottomasti. Nyt meilläkin on sellaiset ja ihan siellä missä moisia kuuluukin olla.

Mies nikkaroi myös sivupihan sisäänkäynnille portin näkösuojaksi ja toki kulkuesteeksikin. Portin malli on sama kuin etupihan aidassa, tuollainen perinteinen pälkkiaita. Maalina sama petroliöljymaali kuin talonkin pielissä.

Niin ja muuten meillä on kaikki kyllä enemmän ja vähemmän hunningolla. Siivoamisen sijaan olemme lähteneet rannalle aina sään salliessa (ja välillä vaikkei se sääkään olisi niin salliva)

7 kommenttia:

  1. Teillä on niin kaunis sisäänkäynti!
    Kyllä välillä saa ollakkin hunningolla (Mitä jos meillä aina:(?)niin ahkerasti koko ajan jotain uudistatte ja eipä näitä rantakelejä varmaan pitkään enää oo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Ja kyllä meilleä hunningolla aina välillä ollaan ihan muuten vaankin, kun ei vain nappaa. ;)

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Ihana talo, ihanat kukat!

    Minäkin tykkään vaaleanpunaisista kukista, vaikka muuten olenkin mustavalkoisen ja kirkkaiden värien ystävä. Näin kerran ison tulppaaanimeren, joka koostui valkoisista ja vaaleanpunaisista kukista ja se oli ihana. Kun taloyhtiössä istutettiin mukuloita pihalle ja minultakin tiedusteltiin väreistä, "tilasin" niitä värejä. Istutin niitä sitten takapihalle ajatuksena, että voin niitä sitten ihailla meidän ikkunasta, mutta sellaista merta ei koskaan tullut :D Öh, istutinkohan ne sittenkin väärin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Oisko teillä käynyt myyrä herkuttelemassa tulppaaninsipuleilla? Meillä on moisia, aion silti yrittää laittaa tänä syksynä tulppaaneja penkkiin. Onhan se kilttiä ruokia eläimiä, jos ei muuta... ;)

      Poista
    2. Heh, sitä se varmaan oli. Olenhan minä eläintenystävä :)

      Poista
  3. Kaunista!
    Blogissani on sinulle tunnustus!
    tuksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää käydä poimimassa. Näyttää muuten haaste sopivan kukkakuviini. :)

      Poista