tiistai 13. tammikuuta 2015

Kässäilyä
Meillä oli kässäkerhossa ohjelmassa tänään ompelemista. Neiti halusi ommella itselleen kännypussin ja silläpä aloittelimme. Ensin piti tietenkin valita huolella kankaat, piirtää kaavat ja leikata kappaleet. Niin ja valita kaulahihna ja nappi. 

Kankaiksi valikoituivat jo melkoisen kauan kaapissa marinoituneet japanilaiset puuvillat. Hyvä, että tulivat käyttöön, itselläni on hiukan vaikeuksia raaskia käyttää ihanuuskankaita, vaikka oikeasti on aika älytöntä vain silitellä niitä välillä. Nuo tärkeät valintahommat teimme jo eilen. Tänään oli ohjelmassa ompelua.

Koululla sattuu olemaan saman merkin koneita, joten perusasiat olivat koneen käytössä hallussa ja ompelukin sujui ihan mallikaasti. Minä sain kyllä toistaiseksi ommella hankalampia kohtia ja päätinkin, että seuraava ompelus on hiukan isompaa mallia ilman kovin pieniä ja ahtaita kohtia ommeltavana.

Mutta hauskaa oli ja kone tuli vihdoinkin, pitkän tauon jälkeen käyttöön. Jospa saisin ommeltua jotain ihan itseksenikin lähiakoina.

12 kommenttia:

 1. Mä kans haluaisin itse omella jotain kotona, mutta on niin paljon helpompi neuloa vaan menemään :) ja koulussa tulee neulottua välillä ihan riittämmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelu on toiaan harmittavan monivaiheista. Virkkaaminen ja kutominen ovat helpompia, kun ei tarvitse leikellä ensin kaavoja ja sitten kankaita ennenkuin pääsee edes ompelemaan. ;)

   Poista
  2. Mulla olisi muutama sananen neulomisen hitaudesta vs. ompelu :D

   Poista
  3. Mut se alkuun pääseminen ja työn vaatima tila... ;)

   Poista
  4. Mä oon sitä mieltä että neulominen on paljon nopeampaa. Tai ehkä se on juuri se työn vaatima intensiteetti.

   Poista
  5. Juu, kutoessa voi hyvin katsella töllöä ilman että työ pysähtyy, mutta ommellessa eikä oikeastaan edes virkatessa, moinen ei vaan onnistu.

   Poista
 2. Mahtavaa! Lisää, lisää! :) :)

  VastaaPoista
 3. Wau, hieno siitä tuli! Vieläkin nostan hattua sun hienosta kässäkerhosta! Mulla vieläkin mietintämyssyssä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllyti yllyti. Hauskaa se on. Mä totesin, että meillä alkoivat olla viimeiset hetket käsillä, kohta mä olen se, joka ei ymmärrä yhtään mistään yhtään mitään. ;)

   Poista
  2. Hehehehe... Sitten kohta sä olet se, jolle opetetaan uusia juttuja!

   Poista
  3. Todennäköisesti juu. Tosin mä voin aina vedota siihen, että sitten kun viisastelijalla on itsellään takana kahdeksan vuotta käsi- ja taideteollisuusalan koulutusta, voi vapaasti tulla viisastelemaan. ;)

   Poista