torstai 22. tammikuuta 2015

Nirunarusukat
Isompi tyttö sai joulupukilta tennarien näköiset nilkkasukat ja pikkutyttö oli siitä hiukan motteellaan. Kysäisin, josko hän haluaisi, että kudon hänellekin, kun trikoisia ei noin pienessä koossa ollut. No, halusi. Yllättäen isompikin halusi myös kudotut. Ei siinä mitään, minä ajattelin tietysti sellaisia nilkkamittaisia, nopeasti kudottuja versioita ja aloin selailla mahdollisiaia malleja. Valitettavasti tilaajien läsnäollessa. Joten löysin sitten itseni kutomasta polvimittaisia nirunarusukkia.

Jotta tulipa kudottua melkoisen pitkä pätkä tuollaista vaaleansinista putkea, jossa edessä on kaitale nurjaa. Pienempiin tein jo viisastuneena joustinta eteen, se kun ei kiemurrellut kutoessa karkuun niin ikävästi.  Lanka on Nallea ja puikot kokoa 3, pitkiin sukkiin (suunnilleen koko 36) meni lankaa pikkuista vajaa 100 g ja pienempiin (koko 28) puolisen kerää. 

Silkkinauhan pujottelu olikin ihan oma lukunsa. Ostin paikallisesta sekatavarakaupasta perus-silkkinauhaa, kos aavistelin, että kengännauhoja ei tuossa mittakaavassa valmisteta. En huomannut mitata noihin vaaleansinisiin uponnutta nauhamäärää, mutta se taisi olla enemmän kuin olin osannut kuvitella. Ja pujotteluunkin meni noissa isommissa ainakin tunti. Katselin Nuorta kuningatar Victoriaa ja laskin kerroksia. Voi olla, että en ryhdy moiseen uudelleen ihan heti. Mutta valmista tuli kuitenkin.

Värien valinnan muuten hoitivat tilaajat samoin kuin nauhoitusten värit. Pikkutytön kullansävyiset nauhat näyttävät mahdottoman hyviltä violetin seurassa.

Oikeasti voisin haluta itsellenikin nirunarumallin sukat, Mutta niin, että nauhoitus olisikin pohkeen puolella. Pitänee laittaa ajatus hautumaan... Ainakin siihen asti, kun olen toipunut edellisistä pujotteluista.

8 kommenttia:

 1. Nää on kyllä ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne aika somat, kieltämättä. :)

   Poista
 2. Voi vitsi miten hienot ja hauskat! Aikuisen naisen korsettinyörisukat nyöritys pohkeessa kuulostaa myös hyvältä. Tee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrkitsen vakavasti. Mulla on vuosia marinoitunut aika iso kasa harmaata fabelia odottamassa pitkiksi sukiksi muuntautumista. Jospa vihdoinkin...

   Poista
  2. Kuulostaa siltä että tätä se vain on odottanut, se fabel.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On ne, totesin vain tehdessäni, että joskus harmittaa, että lapset perivät piirteitä vanhemmiltaan. Kuten esim. julmetun pitkät koivet. ;)

   Poista
 4. Nämä on hauskat sukat.

  VastaaPoista