perjantai 2. tammikuuta 2015

Kässäkerhoilua

Tytön koulun käsityöopetus on ollut viime vuosina erinäisten kurjien yhteensattumien ja homemikrobien ym. ansiosta vähän sitä sun tätä ja totesin, että homma pissii kädentaitojen oppimisen suhteen kunnolla, jos nyt en itse puutu asiaan. Sovimme, että tästä lähin alamme pitää yhdessä kässäkerhoa ja kokeilla erilaisia juttuja ja hiukan harjoitella myös pitkäjänteisempää tekemistä ja malttia.

Kässäkerho tuotti joululahjoiksi jo eri tekniikoilla painettuja koristetyynynliinoja, tänään neiti halusi jatkaa jo muutama vuosi sitten aloitettua petit point -työtä. Totesin, että kässäkerhossa on sekin etu, että tuleepa väkisinkin tarjottua sitä kuuluisaa laatuaikaa lapselle, sellaista jakamatonta huomiota ja erilaista höpöttelyä kuin mitä normaalisti. Tänään tuli pistellessä juteltua historiasta, sisällissodasta ja sen alkamisen syistä, asevelvollisuudesta ja sen suorittamisen tavoista, koulutuksesta, naisen asemasta eri puolilla maailmaa jne. Jotta sellaisesta kaikenmoisesta ei juurikaan käsitöihin liittyvästä. Mutta sehän se taitaa olla muidenkin käsityökerhojen ja ompeluseurojen tärkein anti.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa:). Myös meillä pyritään aina välillä tyttöjen kesken kolmistaan kässäkerhoilemaan. Se on juurikin sitä laatuaikaa... Ja oppivatpa lapsetkin tärkeitä taitoja siinä samassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups. Liiskaantuu aika monta kärpästä kerralla. :)

   Poista
 2. Voi ihanuus! Mulla on hieman huono omatunto omien tyttöjeni (ja miksei pojankin) suhteen, kun olen laiska tekemään heidän kanssaan yhdessä käsitöitä. Tai ehkä mulla on lyhyt pinna. Mutta jospas nyt inspautuisin. Saisi samalla tarvikevarastoja tuhottua... Kiitos siis hyvästä ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos jollakulla on lyhyt pinna niin minulla. Mutta tehdään siitä huolimatta. ;) Oikeasti tuo on hauskaa, etenkin nyt kun neiti on kasvanut sen verran, että on itse innoissan.

   Poista
 3. Ihana idea! minä muistan aina ne kerrat, kun äitin kanssa yhdessä oltiin työväenopiston kurssilla huovuttamassa ja värjäämässä. Oli kivaa olla äitin kanssa kahden kurssilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä kivalta tuollainen yhdessä kurssittelu. :)

   Poista
 4. Kuulostaa kauhean kivalta! Etenkin tuo jutteluosuus. Mun esikoiseni alkaa aika äkkiä kiemurrella vaivautuneen oloisena jos innostun sille jostain juttelemaan, ja kysyy jossain vaiheessa että saaks jo mennä :D Epäilen ettei ole ikäkysymys, joten täytyy laittaa toivo noihin nuorempiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se jutteluosuus on mukavaa. Toi neiti kyllä tykkää jutella muutenkin kaikenmoisesta mun kanssani ja kyselee välillä kovasti vaikeita. ;) Toivotaan, että teillä nuoremmista löytyisi enemmän keskustelukumppania sinulle.

   Poista