sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tule hyvä kakku...Tänä vuonna sain myös nuoremmalta lapselta ohjeistusta syntymäpäiväkakun suhteen. Sen piti olla kerroskakku, suklaata ja väreinä turkoosia ja ruskeaa. Jotta siitä sitten.  Päädyin kuitenkin tekemään erikseen pienemmän suklaakakun (koska perheessä on suklaa-allergikkoja) ja kerroskakun ihan tavallisena suklaattomana versiona. 

Ihan perusmallinen kerroskakku ei innostanut ja keksinkin idean tehdä isomman kakun ja sen päälle pienemmän rummun näköisen kakun. Myös suklaakakusta piti tulla rumpu, mutta koska kaikki meni kaikkea muuta niinkuin Strömsössä, kuorrutin lopulta kakun suklaaganachella ja rakensin sen koristeeksi sokerimassasta Lalaloopsyn kasvot. (Juu muoviset räsynuket ovat taloudessa lievästi sanoen in). Siirsin sitten Lalaloopsy-ajatusta myös kerroskakun alakerrokseen ja koristelin sen sokerimassan jämistä leikatuilla napeilla. Paremminkin olen elämäni varrella sokerimassan kanssa onnistunut, nyt jouduin paikkailemaan ja korjailemaan ja ongelmia oli vähän joka osuudessa, mutta synttärisankari oli vallan tyytyväinen ja se lienee tärkeintä. Eivätkä muutkaan varsinaisesti leipomuksia haukkuneet. 

Leivoin tarjolle myös gluteenittomia whoopie-leivoksia (joiden niidenkin kanssa onnistuin turaamaan) vaahtokarkkitäytteellä. Kakut olivat myös gluteenittomia ja suklaakuorrutusta lukuunottamatta maidottomia. Täytekakuissa tuo gluteenittomuus on itse asiassa etu. Kakuista tulee kuohkeampia ja muhevampia kuin vehnästä leivotulla ja ylivatkaamistakaan ei tarvitse varoa.

4 kommenttia:

 1. No jopas on upeita kakkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jokusen tunnin kieltämättä askartelinkin. ;)

   Poista
 2. Herkullisen näköistä :) onnea sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerrotaan onnittelut. :)

   Poista